In English
Veganskt

Trapiche Terroir Malbec Finca Coletto

Argentina | Årgång 2017
Veganskt

Trapiche Terroir Malbec Finca Coletto

Argentina, Årgång 2017

261:-

75 CL NATURKORK GLASFLASKA

Mycket generös och intensiv smak med djup koncentration av björnbär, plommon och mörka körsbär och en elegant ekfatston. Vinet kan drickas ungt men har bra potential för lagring.

Art.Nr

2608124

Alkoholhalt

15 %

Producent

Trapiche

Region

Mendoza

Art.Nr

2608124

Alkoholhalt

15 %

Region

Mendoza

Producent

Trapiche

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Grillat nöt eller vilt kött ackompanjerat av en smakrik gräddsås. Passar även bra till smakrika hårdostar eller kalllrökt korv/kött.

Nöt

Nöt

Vilt

Vilt

Ost

Ost

Smak

Mycket generös och intensiv smak med djup koncentration av björnbär, plommon och mörka körsbär och en elegant ekfatston. Vinet kan drickas ungt men har bra potential för lagring.

Doft

Generös doft med stor komplexitet av plommon, mörka körsbär, blåbär och tydlig fatkaraktär.

Kuriosa

Varje år släpper Trapiche 3 viner från de kontrakterade småodlarna Finca Coletto, Finca Ambrosia, Finca Orellana. Med denna Terroir serie vill man hylla dessa odlare som levererat toppkvalitet genom generationer till Trapiche.

Vinifiering

Mendoza ligger i västra Argentina, i höjd med Chiles huvudstad Santiago. Druvorna till detta vin kommer från en vingård i underregionen El Peral som ligger i Tupungato. Vingården ligger relativt högt, 1127 meter över havet. Jordmån: Vulkanisk sandjord med inslag av kalkhaltigt grus. Skörd: Druvorna skördas för hand. Skördeuttaget var nio ton per hektar. Lagring: 18 månader på nya franska ekfat. Medelåldern på stockarna är 57 år, och raderna i vingården är satta i nord-sydlig riktning. Planteringstätheten är 5 500 plantor per hektar. Vinstockarna är inte ympade utan egna. Jäsningen sker med naturlig jäst och skalen macereras i 25 dagar i små cementtankar innan vinet pressas och förs över till ekfaten. Spontan malolaktisk jäsning.

Druvor

Malbec

Fatkaraktär

Tydlig Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Lucy's Flower Shop fem år

Lucy's Flower Shop fem år

Romprovning med Plantation

Romprovning med Plantation

Tamnavulin Rob Roy

Tamnavulin Rob Roy

Tamnavulin Speyside Old Fashioned

Tamnavulin Speyside Old Fashioned

Tamnavulin Scotch Coffee

Tamnavulin Scotch Coffee

Tamnavulin Scotch & Soda

Tamnavulin Scotch & Soda

Tamnavulin New York Sour

Tamnavulin New York Sour

Dryckeslära