In English
Veganskt

Barbera d’Alba Contessa Rosalia

Italien | Årgång 2022
Veganskt

Barbera d’Alba Contessa Rosalia

Italien, Årgång 2022

159:-

75 CL NATURKORK GLASFLASKA

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av nypon, rosor, körsbär, pomerans, nougat, jordgubbar och svart te

Art.Nr

2657714

Alkoholhalt

13,50 %

Producent

Mauro Sebaste

Region

Piemonte

Distrikt

Barbera d'Alba DOC

Sockerhalt

0.5 g/l

Art.Nr

2657714

Alkoholhalt

13,50 %

Region

Piemonte

Producent

Mauro Sebaste

Distrikt

Barbera d'Alba DOC

Sockerhalt

0.5 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Detta vin passar utmärkt till eleganta kötträtter med tillbehör som rödvinssås, tryffel svamp och gräddiga såser. Passar även till medellagrade ostar

Buffémat

Buffémat

Fläsk

Fläsk

Lamm

Lamm

Nöt

Nöt

Vilt

Vilt

Fågel

Fågel

Grönsaker

Grönsaker

Smak

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av nypon, rosor, körsbär, pomerans, nougat, jordgubbar och svart te

Doft

Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av nypon, nougat, körsbär, bergamott, kanel, rosor och nötter.

Kuriosa

Mauro Sebastes vingårdar ligger i Langhe och Roero, i hjärtat av Piemontes nebbiololand. Efter 10 år som önolog hos olika odlare i regionen valde Mauro att starta eget, tillsammans med sin fru Maria Teresa och hennes familj.otalt förfogar de över 20 hektar vingårdar, spridda i Langhe och Roero. Mauro engagerar sig både i arbetet i vingårdarna och i vineriet. I gårdarna arbetar han tillsammans med agronomen Domenico Franc, och i vintillverkningen tillsammans med Giovanni Bailo.auro Sebastes ambition är alltid att vinerna ska spegla karaktären från den vingård och växtplats där druvorna skördats (terroir). För att komma dit arbetar de bland annat med noggrann selektering vid skörd, modern teknik vid framställningen och traditionell fatlagring. Produktionen ligger på 150 000 buteljer per år.

Vinifiering

Druvorna skördas för hand och pressas varsamt. Musten får sedan macerera i 6 till 8 dagar i ståltank medans musten får en varsam remontage. Vinet genomgår sedan malolaktisk fermentation. Vinet lagras sedan i stora franska ekfat på 1600 liter i ca 6 till 9 månader.

Druvor

100% Barbera

Fatkaraktär

Tydlig Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära