In English
Veganskt

Petit Buisse Chardonnay IGP du Val de Loire

Frankrike | Årgång 2023
Veganskt

Petit Buisse Chardonnay IGP du Val de Loire

Frankrike, Årgång 2023

91,90:-

75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA

Smaken är torr och fruktig med inslag av melon, päron och citrus, samt en lätt mineralitet.

Art.Nr

2655114

Alkoholhalt

13 %

Region

Loire

Distrikt

Vin de France

Art.Nr

2655114

Alkoholhalt

13 %

Region

Loire

Distrikt

Vin de France

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Serveras vid 10-12 ℃ till lättare rätter av fisk och skaldjur, kyckling, kalkon och vegetariska rätter.

Fisk

Fisk

Buffémat

Buffémat

Grönsaker

Grönsaker

Sällskapsdryck

Sällskapsdryck

Aperitif

Aperitif

Smak

Smaken är torr och fruktig med inslag av melon, päron och citrus, samt en lätt mineralitet.

Doft

Lätt och frisk doft med inslag av gul melon, friska päron och citrus

Kuriosa

Paul Buisse grundades som ett familjeföretag av Eugène Buisse, Pauls farfars far, redan 1905. När Eugène startade verksamheten låg fokus på att sälja bordsvin på fat. Företaget har därefter gått i arv genom generationer, och 1980 tog Paul över. Han vidareutvecklade företaget genom att förvärva vingårdar i Loiredalen och expandera odlingsarealen till 40 hektar. Paul Buisse producerar idag ett brett utbud av viner, från friska vita som Sauvignon Blanc och Chenin Blanc, till eleganta röda viner som Cabernet Franc och Gamay. Deras viner återspeglar Loiredalens varierade terroir och präglas av en filosofi som värnar om att bevara de naturliga smakerna och aromerna i varje flaska. Kvaliteten på deras viner har gett dem erkännande både nationellt och internationellt, med en stark betoning på hållbar vinodling och respekt för naturen. 2003 förvärvades vingården av Pierre Chainier. Pierre Chainiers mål har varit att fortsatt att utveckla och stärka varumärket Paul Buisse, med ett tydlig fokus på kvalitet och tradition.

Vinifiering

Efter skörden pressades druvorna varsamt och får därefter jäsa enbart på temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet vilar sedan en kort tid på sin jästfällning utan malolaktis jäsning för att behålla fräschören i vinet.

Druvor

Chardonnay 100%

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära