In English
Veganskt

Petit Buisse Pinot Noir IGP du Val de Loire

Frankrike | Årgång 2022
Veganskt

Petit Buisse Pinot Noir IGP du Val de Loire

Frankrike, Årgång 2022

91,90:-

75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA

Lätt och elegant Pinot Noir med druvtypisk fruktig smak, balanserad med mjuka silkiga tanniner som avslutas med en fräsch syra.

Art.Nr

2655014

Alkoholhalt

13 %

Region

Loire

Distrikt

Vin de France

Art.Nr

2655014

Alkoholhalt

13 %

Region

Loire

Distrikt

Vin de France

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Serveras till rätter av stekt eller grillad fisk samt ljust kött och kyckling.

Fisk

Fisk

Fläsk

Fläsk

Fågel

Fågel

Smak

Lätt och elegant Pinot Noir med druvtypisk fruktig smak, balanserad med mjuka silkiga tanniner som avslutas med en fräsch syra.

Doft

Härlig doft av solmogna röda körsbär, röda vinbär, hallon och lätta florala toner

Kuriosa

Paul Buisse grundades som ett familjeföretag av Eugène Buisse, Pauls farfars far, redan 1905. När Eugène startade verksamheten låg fokus på att sälja bordsvin på fat. Företaget har därefter gått i arv genom generationer, och 1980 tog Paul över. Han vidareutvecklade företaget genom att förvärva vingårdar i Loiredalen och expandera odlingsarealen till 40 hektar. Paul Buisse producerar idag ett brett utbud av viner, från friska vita som Sauvignon Blanc och Chenin Blanc, till eleganta röda viner som Cabernet Franc och Gamay. Deras viner återspeglar Loiredalens varierade terroir och präglas av en filosofi som värnar om att bevara de naturliga smakerna och aromerna i varje flaska. Kvaliteten på deras viner har gett dem erkännande både nationellt och internationellt, med en stark betoning på hållbar vinodling och respekt för naturen. 2003 förvärvades vingården av Pierre Chainier. Pierre Chainiers mål har varit att fortsatt att utveckla och stärka varumärket Paul Buisse, med ett tydlig fokus på kvalitet och tradition.

Vinifiering

Druvorna avstjälkas, selekteras och får sedan kallmacererar med druvskalen före alkoholjäsning på temperaturkontrollerade ståltankar. Efter vinifiering lagras vinet tillsammans med franska ekchips och genomgår malolaktis jäsning.

Druvor

Pinot Noir 100%

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära