105:-
75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA
Torr, fruktig och frisk smak med toner av smultron, hallon, citron, persika, örter och ett mineraltdrivet avslut.
Region
Languedoc-Rousillon
Distrikt
IGP Sable de Camargue
Art.Nr
2638314
Alkoholhalt
12 %
Region
Languedoc-Rousillon
Producent
Distrikt
IGP Sable de Camargue
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Utmärkt som uppfriskande apéritif och till fisk – och skaldjursrätter med smakrika tillbehör eller till småplock och tapas.
Fisk
Buffémat
Fågel
Aperitif
Smak
Torr, fruktig och frisk smak med toner av smultron, hallon, citron, persika, örter och ett mineraltdrivet avslut.
Doft
Inbjudande doft av mogna röda bär, citrusfrukt, mineral och torkade örter.
Kuriosa
Domaine Le Pive omfatta 47 hektar vingårdar i Camargue. Camargue är en unik plats tack vare kombinationen av sötvatten, bräckt vatten och havsvatten som formar regionen. Det är ett verkligt paradis för fåglar, vissa arter finns bara här i Frankrike, den mest spektakulära är den vackra rosa flamingon. Genom åren har det byggts kanaler för att skydda jordbruksmarken från saltvattnet som tränger in mot land, de skyddar även vinrankor så de kan fortsätta att frodas i de fina sandjordarna. Familjen Jeanjean är medveten om att denna unika miljö är känslig och att stor omsorg måste tas för att upprätthålla den bräckliga balansen. UNESCO har klassificerat regionen som ett erkänt biosfärområde för att främja relationen mellan människor och natur. Detta för att skydda den biologiska mångfalden, stödja hållbar utveckling och bevara kulturella värden. Det är en av anledningarna till att egendomen, som har varit i familjens ägo sedan 1993, var en av de första i området att certifieras som ekologisk och HVE.
Vinifiering
Druvorna kommer från ekologiskt odlade vingårdar med mycket mager jordmån bestående av sand blandad med fint krossade snäckskal, vilket gör den extremt dränerande. Druvorna skördades under nattens svala timmar för att bevara mesta möjliga arom och fördes sedan snabbt till vineriet där de krossades. Musten låg svalt i fem dagar och fick sedan jäsa temperaturkontrollerat.
Druvor
30% Grenache gris, 30% Grenache noir, 30% Merlot, 10% Cabernet franc
Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär