Här kan du dricka Beaujolais Nouveau 2024
139:-
75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA
Harveys Bristol Cream är smakrik med mjuka toner, vilket ger en långvarig finish. Ett komplett, balanserat och överraskande smakspektra av vin från Jerez. Den är bäst att servera kyld vid 12 ° C i ett vinglas eller blandad med is och en skiva apelsin.
Region
Andalusien
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Passar Till
Ost, desserter och matlagning.
Ost
Smak
Harveys Bristol Cream är smakrik med mjuka toner, vilket ger en långvarig finish. Ett komplett, balanserat och överraskande smakspektra av vin från Jerez. Den är bäst att servera kyld vid 12 ° C i ett vinglas eller blandad med is och en skiva apelsin.
Doft
Nyanserad doft med inslag av torkade äpplen, russin, valnötter, knäck och apelsinskal.
Kuriosa
Harveys grundades i Bristol år 1796 av handelsmannen William Perry. Under 1800-talet blev Harveys en av de största importörerna av sherry från Bay of Cadiz till Bristol. Harveys Bristol Cream, skapad 1882 av John Harvey II och hans bror Edward, är resultatet av ett noggrant urval av över 30 blandningar av Fino, Oloroso, Amontillado och Pedro Ximenez druva. De får åldras i amerikanska ekfat genom att använda det traditionella systemet med soleras och criaderas och har blivit en global ikon för sherry.
Druvor
Pedro Ximénez 100%
Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär
Tillverkning
Åldras i amerikanska ekfat genom att använda det traditionella systemet med soleras och criaderas.