In English

Muscadet Sèvre et Maine sur Lie Paul Buisse

Frankrike | Årgång 2023

Muscadet Sèvre et Maine sur Lie Paul Buisse

Frankrike, Årgång 2023

83:-

75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA

Frisk, torr och pigg smak med inslag av mineral och citrus samt en för vinet typisk jästighet.

Art.Nr

2592514

Alkoholhalt

12 %

Region

Loire

Distrikt

AOP Muscadet Sevre et Maine

Sockerhalt

0.5 g/l

Art.Nr

2592514

Alkoholhalt

12 %

Region

Loire

Distrikt

AOP Muscadet Sevre et Maine

Sockerhalt

0.5 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Moules marinières och andra musselrätter, skaldjursplatå, fisksoppor, liksom till andra lättare fisk- och skaldjursrätter.

Skaldjur

Skaldjur

Fisk

Fisk

Smak

Frisk, torr och pigg smak med inslag av mineral och citrus samt en för vinet typisk jästighet.

Doft

Frisk och fräsch doft av vita blommor, päron, citrus och mineraler.

Kuriosa

Paul Buisse grundades som ett familjeföretag av Eugène Buisse, Pauls farfars far, redan 1905. När Eugène startade verksamheten låg fokus på att sälja bordsvin på fat. Företaget har därefter gått i arv genom generationer, och 1980 tog Paul över. Han vidareutvecklade företaget genom att förvärva vingårdar i Loiredalen och expandera odlingsarealen till 40 hektar. Paul Buisse producerar idag ett brett utbud av viner, från friska vita som Sauvignon Blanc och Chenin Blanc, till eleganta röda viner som Cabernet Franc och Gamay. Deras viner återspeglar Loiredalens varierade terroir och präglas av en filosofi som värnar om att bevara de naturliga smakerna och aromerna i varje flaska. Kvaliteten på deras viner har gett dem erkännande både nationellt och internationellt, med en stark betoning på hållbar vinodling och respekt för naturen. 2003 förvärvades vingården av Pierre Chainier. Pierre Chainiers mål har varit att fortsatt att utveckla och stärka varumärket Paul Buisse, med ett tydlig fokus på kvalitet och tradition.

Vinifiering

Vinet har jäst på tankar av rostfritt stål under temperaturkontroll och därefter lagrats på jästfällningen (sur lie) fram till tidig vår, för att få mer smak och karaktär.

Druvor

Melon de Bourgogne 100%

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära