In English
Nyhet!
Ekologisk

La Terrienne Organic

Frankrike | Årgång 2023
Ekologisk

La Terrienne Organic

Frankrike, Årgång 2023

82:-

75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA

Vinet är lätt med friska syrliga toner av äpplen, citrus och päron vinet har ett fint avslut med minerala smakar av kalksten och vit persika.

Art.Nr

2671814

Alkoholhalt

10,50 %

Producent

Jeanjean

Art.Nr

2671814

Alkoholhalt

10,50 %

Producent

Jeanjean

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Vin som passar till aperitif eller till enklare rätter av fisk och skaldjur.

Fisk

Fisk

Buffémat

Buffémat

Grönsaker

Grönsaker

Sällskapsdryck

Sällskapsdryck

Aperitif

Aperitif

Smak

Vinet är lätt med friska syrliga toner av äpplen, citrus och päron vinet har ett fint avslut med minerala smakar av kalksten och vit persika.

Doft

Delikata florala aromer av vita blommor som iris och fruktiga toner av persika och Granny Smith-äpplen.

Kuriosa

PIWI är en förkortning för det tyska ordet Pilswiederstandsfähig som kan översättas till svampresistent. De är framodlade av arten Vitis Vinifera och är godkänd som en kvalitetsdruva inom EU:s lagstiftning för vinproduktion. Man har helt enkelt korsat en Vitis Vinifera-ranka med en annan Vitis-sort, druvan Floreal är en av dessa godkända PIWI druvor. Det handlar alltså om druvsorter som är mer motståndskraftiga mot svampsjukdomar än de traditionella druvorna. Detta är bra av flera anledningar: dels kan man odla dem i svalare länder, dels kommer de att kunna ersätta druvor som inte klarar av den globala klimatförändringen. Ytterligare fördel med dessa framtagna druvsorter är att det just har med svampresistensen att göra: i vanliga fall besprutas vinodlingarna för att mota bort eventuella svampangrepp, som är den vanligaste sjukdomen i vinodlingen med Piwi-druvorna behöver man inte alls bespruta med samma mängd.

Vinifiering

Efter pressning jäser musten i temperaturkontrollerade ståltankar varje druvsort för sig, vinet blandas och får vila ytterligare några månader på ståltank innan vinet får en lätt filtrering och buteljeras.

Druvor

Floreal 60%, Ugni Blanc 40%

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära