In English
Ekologisk
Veganskt

La 4ème Tour Pinot Gris EKO

Frankrike | Årgång 2019
Ekologisk
Veganskt

La 4ème Tour Pinot Gris EKO

Frankrike, Årgång 2019

163:-

75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA

Medelfyllig, torr och avrundad. Smaken är frisk samt rik, med inslag av gul frukt, jasmin och skiffer.

Art.Nr

2565414

Alkoholhalt

13,50 %

Region

Alsace

Distrikt

AOP Alsace

Sockerhalt

7.5 g/l

Art.Nr

2565414

Alkoholhalt

13,50 %

Region

Alsace

Distrikt

AOP Alsace

Sockerhalt

7.5 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Mums till pulled pork med fänkåls- och äppelsallad. Fisk- eller skaldjurspaté, pocherad fisk med smör och riven pepparrot, kyckling eller kalv med gräddsås, kantarelltoast, murkelpaté, Smögenräkor med chiliaioli, gravlax, kallrökt lax och rensteksröra.

Skaldjur

Skaldjur

Fisk

Fisk

Fågel

Fågel

Smak

Medelfyllig, torr och avrundad. Smaken är frisk samt rik, med inslag av gul frukt, jasmin och skiffer.

Doft

Medelstor, finstämd doft med inslag av härlig gul frukt, nektar och en aning vita blommor.

Kuriosa

Byn där Kuentz-Bas vingårdar ligger heter Husseren-les-Châteaux (châteaux betyder slott på franska). Byn domineras av tre torn som en gång i tiden var del av ett slott som hade utsikt över byn. Det fjärde tornet (som nu inte längre finns) var slottets vakttorn och spelade en viktig roll i slottets försvar. På etiketterna syns också två streck som hänvisar till sluttningarna som leder till slottet där grands crus Eichberg och Pfersigberg ligger. Druvorna kommer från vingårdar i nära anslutning till dessa grands crus.

Vinifiering

Druvorna skördas för hand, pressas försiktigt och långsamt i 3-6 timmar. Musten ligger sedan vid låg temperatur i 12-48 timmar. Jäsningen sker i 100-åriga trätunnor vid låg temperatur vilket tar 2-4 månader. Därefter får det unga vinet ligga kvar på jästfällningen i 6-8 månader innan försiktig filtrering och buteljering. - Innehåller sulfiter

Druvor

Pinot Gris 100%

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära