Romprovning med Plantation på Elite Hotel Savoj
271:-
75 CL GLASFLASKA
Mycket generös och intensiv smak med djup koncentration av björnbär, plommon och mörka körsbär och en elegant ekfatston. Vinet kan drickas ungt men har bra potential för lagring.
Region
Mendoza
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Passar Till
Grillat nöt eller vilt kött ackompanjerat av en smakrik gräddsås. Passar även bra till smakrika hårdostar eller kalllrökt korv/kött.
Nöt
Vilt
Ost
Smak
Mycket generös och intensiv smak med djup koncentration av björnbär, plommon och mörka körsbär och en elegant ekfatston. Vinet kan drickas ungt men har bra potential för lagring.
Doft
Generös doft med stor komplexitet av plommon, mörka körsbär, blåbär och tydlig fatkaraktär.
Kuriosa
Varje år släpper Trapiche 3 viner från de kontrakterade småodlarna Finca Coletto, Finca Ambrosia, Finca Orellana. Med denna Terroir serie vill man hylla dessa odlare som levererat toppkvalitet genom generationer till Trapiche.
Vinifiering
Mendoza ligger i västra Argentina, i höjd med Chiles huvudstad Santiago. Druvorna till detta vin kommer från en vingård i underregionen El Peral som ligger i Tupungato. Vingården ligger relativt högt, 1127 meter över havet. Jordmån: Vulkanisk sandjord med inslag av kalkhaltigt grus. Skörd: Druvorna skördas för hand. Skördeuttaget var nio ton per hektar. Lagring: 18 månader på nya franska ekfat. Medelåldern på stockarna är 57 år, och raderna i vingården är satta i nord-sydlig riktning. Planteringstätheten är 5 500 plantor per hektar. Vinstockarna är inte ympade utan egna. Jäsningen sker med naturlig jäst och skalen macereras i 25 dagar i små cementtankar innan vinet pressas och förs över till ekfaten. Spontan malolaktisk jäsning.
Druvor
Malbec
Fatkaraktär
Tydlig Ekkaraktär