127:-
75 CL NATURKORK GLASFLASKA
Medestor välbalanserad smak av kryddor mörka körsbär försiktig fatkaraktär örter, mandel och röda bär.
Region
Veneto
Distrikt
Valpolicella Ripasso DOC
Sockerhalt
6 g/l
Art.Nr
2531814
Alkoholhalt
13,50 %
Region
Veneto
Producent
Distrikt
Valpolicella Ripasso DOC
Sockerhalt
6 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Olika rätter av vilt och mörkt kött, antingen grillat eller i traditionella grytor. Svamp som tillbehör passar särskilt väl. Också till vällagrade hårdostar, som parmesan och pecorino.
Smak
Medestor välbalanserad smak av kryddor mörka körsbär försiktig fatkaraktär örter, mandel och röda bär.
Doft
Medelstor kryddig och varm doft av mörka bär som slånbär, björnbär och mörka körsbär.
Kuriosa
Ripasso är en gammal metod i Valpolicellaområdet, som fått renässans under senare år. Den ger mer färg, tanniner och smak åt vinerna. Bisano är en liten by, cirka 11 km från Verona. Sluttningarna här ger druvorna bra exponering för solen samtidigt som vindarna hindrar angrepp förorsakade av väta. Allt detta ger druvor av hög kvalitet. Pagus Bisano är ett varumärke för det ripassovin som görs av särskilt utvalda druvor från vingårdarna i Bisano.
Vinifiering
Druvorna kommer från stockar med snittålder 10-15 år, från sluttningar i Valpantenadalen. Stjälkarna tas bort och druvorna krossas, innan musten med skal och kärnor förs till jästankar. Det unga vinet vilar på tank efter jäsningen i 10 dagar. Därefter blandar man ner de torkade druvor som kommer från framställningen av amarone- och reciotoviner. Det ger en andra jäsningsperiod och därtill urlakning av smakämnen. Sedan skiljs vinet från fällningarna och lagras på 225-liters ekfat och på stora ekfat i 6-10 månader. - Innehåller sulfiter
Druvor
75% Corvina, 15% Rondinella & 10% Corvinone
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär