215:-
75 CL NATURKORK GLASFLASKA
Nyanserad, fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, skogshallon, kanel, bergamott, örter, lakrits och viol.
Region
Nizza
Sockerhalt
1 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Rött kött, vilt och stek med kraftiga köttsåser. Smakrika grytor. Lagrade och smakrika ostar.
Buffémat
Fläsk
Lamm
Nöt
Vilt
Fågel
Grönsaker
Ost
Smak
Nyanserad, fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, skogshallon, kanel, bergamott, örter, lakrits och viol.
Doft
Elegant och kraftfull doft av mörka bär, kanel och örter med inslag av viol.
Kuriosa
Mauro Sebastes vingårdar ligger i Langhe och Roero, i hjärtat av Piemontes nebbiololand. Efter 10 år som önolog hos olika odlare i regionen valde Mauro att starta eget, tillsammans med sin fru Maria Teresa och hennes familj.otalt förfogar de över 20 hektar vingårdar, spridda i Langhe och Roero. Mauro engagerar sig både i arbetet i vingårdarna och i vineriet. I gårdarna arbetar han tillsammans med agronomen Domenico Franc, och i vintillverkningen tillsammans med Giovanni Bailo.auro Sebastes ambition är alltid att vinerna ska spegla karaktären från den vingård och växtplats där druvorna skördats (terroir). För att komma dit arbetar de bland annat med noggrann selektering vid skörd, modern teknik vid framställningen och traditionell fatlagring. Produktionen ligger på 150 000 buteljer per år..
Vinifiering
Druvorna skördas för hand och pressas varsamt. Musten får sedan macerera i 8 till 10 dagar i ståltank medans musten får en varsam remontage. Vinet lagras sedan i tonneaux i minst 12 månader.
Druvor
100% Barbera
Fatkaraktär
Tydlig Ekkaraktär