Här kan du dricka Beaujolais Nouveau 2024
420:-
75 CL NATURKORK GLASFLASKA
Stor, rik, komplex ännu ung smak av koncentrerade moreller, björnbär, plommon, med underbart balanserade och integrerade fattoner. Ett stort och elegant vin i sin linda med mörk frukt i yppersta klass med lång komplex, polerad och balanserad smak.
Art.Nr
2494524
Alkoholhalt
14,50 %
Producent
Frescobaldi Castello di Nipozzano
Region
Toscana
Distrikt
Toscana IGT
Art.Nr
2494524
Alkoholhalt
14,50 %
Region
Toscana
Producent
Frescobaldi Castello di Nipozzano
Distrikt
Toscana IGT
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Detta är en produkt för Restaurangkunder. Är du Privatperson? Klicka här
Passar Till
Komplexa, smakrika rätter av ljust eller mörkt kött, som anka, älgfilé med svamp, helstekt entrecôte eller tournedos med tillbehör.
Nöt
Vilt
Smak
Stor, rik, komplex ännu ung smak av koncentrerade moreller, björnbär, plommon, med underbart balanserade och integrerade fattoner. Ett stort och elegant vin i sin linda med mörk frukt i yppersta klass med lång komplex, polerad och balanserad smak.
Doft
Magnifik, ung, stor doft av plommon, moreller, björnbär, fat, stensöta och tjära.
Kuriosa
Montesodi betyder ”hard mountain” pga den steniga jordmånen och är namnet på vingården. Montesodi var en gång i tiden klassad som en Chianti Rúfina DOCG. År 2011 bestämde sig markisen Lamberto Frescobaldi för att ta bort appellationen från etiketten (på den tiden sålde Chianti Rúfina inte så bra internationellt) och fokusera bara på vingårdsläget. Han fick då nedklassificera Montesodi till en Toscana IGT. Att nedklassificera till IGT gör det även möjligt för Frescobaldi att tillverka vinet utan att följa Chianti Rúfina-reglerna om fattyp, lagringstid, druvsort mm. Vi pratar helt enkelt om en ”Super Tuscan”, ett uttryck som myntades av vingurun Robert Parker.
Vinifiering
Druvorna skördas manuellt i början av oktober. Jäsningen görs i tankar av rostfritt stål i 10 dagar strax under 35°C. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och vinet macererar med skalkontakt i ca 30 dagar. Vinet lagras på franska barriquer i ca 18 månader. - Innehåller sulfiter
Druvor
Sangiovese 100%
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär