Vilket vin passar bäst till påskmat?
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Druvor
Grenache 60%, Syrah 25%, Mourvèdre 10%, Cinsault 5%
Doft
Kryddig och fruktig doft av plommon, röda bär och mörka bär, de örtiga tonerna som återfinns ute i markerna (garrigue) runt vingårdarna, liksom lagerblad, lavendel, vitpeppar och kakao.
Smak
Fylligt, fruktigt och kryddigt, med eleganta tanniner. Komplext, elegant och smakrikt vin med toner av björnbär, plommon och moreller, sötlakrits, kryddor och örter, fin mineralton. Lång eftersmak.
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär
Passar Till
Fläskkarré med rosmarin, kalvlever Anglais, fasan i murkelsås, hjort med krämig potatisgratin, ankconfit med vitlöksstekt potatis, grillad T-bonesteak, lyxig lasagne, tournedos med getosttart. Och givetvis krämiga ostar!
Vinifiering
De krossade druvorna får ligga svalt i fyra dygn. Sedan jäses de olika druvorna separat och får ligga kvar på skal och fällning efter huvudjäsningen. Sedan lagras det unga vinet på franska ekfat i 9 månader. - Innehåller sulfiter.
Lanseringsår
2013