In English
Ekologisk
Hållbarhetscertifierad

Famiglia Pasqua Amarone della Valpolicella DOCG EKO

Italien | Årgång 2017
Ekologisk
Hållbarhetscertifierad

Famiglia Pasqua Amarone della Valpolicella DOCG EKO

Italien, Årgång 2017

350:-

75 CL NATURKORK GLASFLASKA

Fyllig och uttrycksfull smak med drag av mörk, mogen stenfrukt som plommon och körsbär. Kryddig, torkad frukt med mjuka och integrerade tanniner. Bra, intensiv fruktighet med bra syra som ger vinet en fin balans.

Art.Nr

2624524

Alkoholhalt

15 %

Region

Veneto

Distrikt

Amarone della Valpolicella DOCG

Sockerhalt

8.5 g/l

Art.Nr

2624524

Alkoholhalt

15 %

Region

Veneto

Distrikt

Amarone della Valpolicella DOCG

Sockerhalt

8.5 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Amarone-Risotto med massor av Parmesanost. Smakrika kötträtter, gärna grillat nöt- eller lammkött. Pasta med salsiccia eller en smakrik vegetarisk motsvarighet. Underbar till lagrad Parmesan eller annan lagrad hårdost.

Smak

Fyllig och uttrycksfull smak med drag av mörk, mogen stenfrukt som plommon och körsbär. Kryddig, torkad frukt med mjuka och integrerade tanniner. Bra, intensiv fruktighet med bra syra som ger vinet en fin balans.

Doft

Stor, mycket generös och fruktig ton av mogna biggaråer och koncentration av torkade frukttoner och nötter. Härligt kryddig och fruktdriven doft med inslag av tobak, mörk choklad och vanilj.

Kuriosa

San Vincenzo är en ekologisk vingård som ligger i området Valpantena.

Vinifiering

Druvorna skördas i mitten av september efter noggrann selektering. Druvorna läggs i torkningsrum i ca 3 månader och tappar då 25-30% av sin vikt, samtidigt som druvorna blir koncentrerade. Efter pressning i mitten av januari flyttas musten för alkoholjäsningn i kylstabiliserade ståltankar. Skalen pressas ned i musten under jäsningen som tar 25-30 dagar, för mer extraktion av färg och tanniner. Vinet lagras på franska ekfat i 18 månader, för malolaktisk jäsning och lagras ytterligare 4 månader på flaska innan lansering.

Druvor

Corvina, Corvinone, Rondinella

Fatkaraktär

Tydlig Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära