159:-
75 CL NATURKORK GLASFLASKA
Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av nypon, rosor, körsbär, pomerans, nougat, jordgubbar och svart te
Region
Piemonte
Distrikt
Barbera d'Alba DOC
Sockerhalt
0.5 g/l
Art.Nr
2657714
Alkoholhalt
13,50 %
Region
Piemonte
Producent
Distrikt
Barbera d'Alba DOC
Sockerhalt
0.5 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Detta vin passar utmärkt till eleganta kötträtter med tillbehör som rödvinssås, tryffel svamp och gräddiga såser. Passar även till medellagrade ostar
Buffémat
Fläsk
Lamm
Nöt
Vilt
Fågel
Grönsaker
Smak
Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av nypon, rosor, körsbär, pomerans, nougat, jordgubbar och svart te
Doft
Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av nypon, nougat, körsbär, bergamott, kanel, rosor och nötter.
Kuriosa
Mauro Sebastes vingårdar ligger i Langhe och Roero, i hjärtat av Piemontes nebbiololand. Efter 10 år som önolog hos olika odlare i regionen valde Mauro att starta eget, tillsammans med sin fru Maria Teresa och hennes familj.otalt förfogar de över 20 hektar vingårdar, spridda i Langhe och Roero. Mauro engagerar sig både i arbetet i vingårdarna och i vineriet. I gårdarna arbetar han tillsammans med agronomen Domenico Franc, och i vintillverkningen tillsammans med Giovanni Bailo.auro Sebastes ambition är alltid att vinerna ska spegla karaktären från den vingård och växtplats där druvorna skördats (terroir). För att komma dit arbetar de bland annat med noggrann selektering vid skörd, modern teknik vid framställningen och traditionell fatlagring. Produktionen ligger på 150 000 buteljer per år.
Vinifiering
Druvorna skördas för hand och pressas varsamt. Musten får sedan macerera i 6 till 8 dagar i ståltank medans musten får en varsam remontage. Vinet genomgår sedan malolaktisk fermentation. Vinet lagras sedan i stora franska ekfat på 1600 liter i ca 6 till 9 månader.
Druvor
100% Barbera
Fatkaraktär
Tydlig Ekkaraktär