In English
Ekologisk
Hållbarhetscertifierad

Domaine Le Pive Rosé EKO

Frankrike | Årgång 2022
Ekologisk
Hållbarhetscertifierad

Domaine Le Pive Rosé EKO

Frankrike, Årgång 2022

105:-

75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA

Torr, fruktig och frisk smak med toner av smultron, hallon, citron, persika, örter och ett mineraltdrivet avslut.

Art.Nr

2638314

Alkoholhalt

12 %

Producent

Jeanjean

Region

Languedoc-Rousillon

Distrikt

IGP Sable de Camargue

Art.Nr

2638314

Alkoholhalt

12 %

Region

Languedoc-Rousillon

Producent

Jeanjean

Distrikt

IGP Sable de Camargue

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Utmärkt som uppfriskande apéritif och till fisk – och skaldjursrätter med smakrika tillbehör eller till småplock och tapas.

Fisk

Fisk

Buffémat

Buffémat

Fågel

Fågel

Aperitif

Aperitif

Smak

Torr, fruktig och frisk smak med toner av smultron, hallon, citron, persika, örter och ett mineraltdrivet avslut.

Doft

Inbjudande doft av mogna röda bär, citrusfrukt, mineral och torkade örter.

Kuriosa

Domaine Le Pive omfatta 47 hektar vingårdar i Camargue. Camargue är en unik plats tack vare kombinationen av sötvatten, bräckt vatten och havsvatten som formar regionen. Det är ett verkligt paradis för fåglar, vissa arter finns bara här i Frankrike, den mest spektakulära är den vackra rosa flamingon. Genom åren har det byggts kanaler för att skydda jordbruksmarken från saltvattnet som tränger in mot land, de skyddar även vinrankor så de kan fortsätta att frodas i de fina sandjordarna. Familjen Jeanjean är medveten om att denna unika miljö är känslig och att stor omsorg måste tas för att upprätthålla den bräckliga balansen. UNESCO har klassificerat regionen som ett erkänt biosfärområde för att främja relationen mellan människor och natur. Detta för att skydda den biologiska mångfalden, stödja hållbar utveckling och bevara kulturella värden. Det är en av anledningarna till att egendomen, som har varit i familjens ägo sedan 1993, var en av de första i området att certifieras som ekologisk och HVE.

Vinifiering

Druvorna kommer från ekologiskt odlade vingårdar med mycket mager jordmån bestående av sand blandad med fint krossade snäckskal, vilket gör den extremt dränerande. Druvorna skördades under nattens svala timmar för att bevara mesta möjliga arom och fördes sedan snabbt till vineriet där de krossades. Musten låg svalt i fem dagar och fick sedan jäsa temperaturkontrollerat.

Druvor

30% Grenache gris, 30% Grenache noir, 30% Merlot, 10% Cabernet franc

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära