Vin till pizza
Doft
Stor, utvecklad, välbalanserad doft av blommor och frukt följt av ekad vanilj, och rostad kokosnöt.
Smak
Fyllig smak av mango, något som är ett bevis på dess långa lagring. Frisk välbalanserad med smak av arrak, vanilj, marsipan och choklad.
Tillverkning
Melassen från sockerrören har fått jäsa i 3 till 5 dagar innan destillering, som sker på både kolonnpanna och pot stills. Därefter har den dubbel lagras på först bourbonfat i 8 till 15 år i Barbados och ytterligare 2 till 10 år cognacsfat i Frankrike före buteljering.
Kuriosa
Denna extraordinära rom introducerades för att markera 20 års ålder av Alexandre Gabriel som Master Blender för Plantation och Cognac Ferrand. Över 10 år senare är det fortfarande en produkt som står fr sig själv och är mångfaldigt belönad.
Passar Till
Mycket njutbar som avec.
Lanseringsår
2011