In English

Våra medarbetares favoriter: Anna rahm väljer dryck

Ni är många som frågar efter våra egna favoriter i sortimentet, och vi tänkte därför låta våra medarbetare välja ut sina egna dryckestips. Idag står Anna Rahm för veckans dryckestips. Anna Rahm har jobbat som säljare hos oss sedan år 2006, med ansvar för Stockholm och Gotland. Innan dess jobbade hon med dryck på restaurang.

-Vad har du för favoritdrycker själv då, Anna?

-Jag föredrar att ha lite av allt hemma, det är viktigt för mig att kunna äta och dricka det jag är sugen på för stunden. Det brukar dock oftast bli svala och slanka viner med mineralitet och syra. Måste jag svara något så blir det viner från Piemonte (i norra Italien).

Vi bad Anna att lista hennes val när det kommer till husvin, vad hon dricker till sin paradrätt samt bästa dryck att ge bort i 50-årspresent.

Husvin: Cara Nord Sícoris 2018

Det här vinet var en färsk blixtförälskelse för mig. Jag råkade få med den av misstag till en provning i jobbet och vi blev alla överförtjusta. Jag känner till vinmakaren Tomás och vet att han inte lämnar något till slumpen. Han har en klar idé om hur vinet ska smaka och blandar olika druvor tills han är hemma. Hans devis är att inget komplett kan komma från endast en statisk produkt, man äter ju inte bara potatis eller målar inte en tavla endast rött. Istället bidrar olika ingredienser till önskat resultat; djup, frukt, mineralitet, ryggrad, balans etc. Vinet är fräscht och balanserat, men djup härligt frukt. En charkbricka är en perfekt partner till denna härliga spanjor.


Alk: 14 % vol. | Art.nr: 2537 | Volym: 75 cl flaska | Pris 89 kr

Vin till min paradrätt: Plan B! OD Riesling 2018

OD står för off dry, inte helt torr med andra ord. Vinet har den låga alkoholhalten 10,7 %, det är nämligen inte helt utjäst vilket gör att det har kvar en liten härlig fruktsötma. Denna aussieriesling kommer från svala Frankland River/Margret River. Det kalla klimatet ger vinet en frasig, krispig syra som nästan upplevs som kolsyra. Syran i kombinationen men den läskande sötman gör vinet galet bra till min heta glasnudelsallad med massor av asiatiska smaker.Alk: 10,7 % vol. | Art.nr: 75572 | Volym: 75 cl flaska | Pris 139 kr

Finns i beställningssortimentet och kan beställas till samtliga butiker på art.nr 75572-01

Dryck att ge bort i 50-årspresent: Plantation XO 20th Anniversary XO Barbados

Min standardpresent är Plantation XO, som är en riktigt crowdpleaser. Vem gillar inte en rund, fyllig, len rom med smaker som tar en till Pina Colada, Hawaiian tropic och Bounty-choklad?


Alk: 40 % vol. | Art.nr: 509 | Volym: 70 cl flaska | Pris 519 kr

Liknande artiklar inom Dryckeslära Se alla artiklar
Se alla artiklar