In English

Ambitiösa viner för lata middagar

Januari är ett faktum: vi tipsar om några drycker som lyfter en lättlagad måltid.

Trots att det är en ovanligt varm vinter med plusgrader och fågelkvitter på de flesta håll är det mesta ändå sig likt så här års: man är urless på allt som liknar julmat, man har kanske tänkt att man ska träna lite mer än vad man gjorde i december, man har haft mer pengar på kontot än nu och man är ganska trött. De mest avancerade middagarna därför brukar äga rum i någon annan månad. Den här veckan tipsar vi därför om några av våra favoritviner – som lyfter även de mer avslappnade bjudningarna.

Pierre Chainier Clos de Nouys Vouvray Sec 2017

Clos de Nouys är från svala Vouvray i Loiredalen i norra Frankrike. Det här vinet är en druvtypisk chenin blanc och kvalitativ pärla som passar både kycklingsallad, smakrika ostar och het hämtmat. Vinet är torrt och friskt med ren och elegant karaktär, fylld av stenfrukt och mineral.

Alkoholhalt: 12,5 % vol. | Art.nr: 72189 |  Volym: 75 cl flaska |  Pris 139 kr 

Louis M. Martini Sonoma Cabernet Sauvignon 2016

Ibland har man lovat att bjuda på middag men i sanningens minut förstår man inte hur man ska orka. Då kan man alltid trösta sig med att de flesta uppskattar en smakrik men enkel bolognese, en köttbit med sås och klyftpotatis eller hemmagjord pizza. Louis M. Martini Sonoma Cabernet Sauvignon passar perfekt till alla tre. Vinet har inbjudande fruktighet och betydligt flörtigare karaktär än vad man själv kanske har så här års. Låt vinet stå för värdskapet, helt enkelt!

Alkoholhalt: 14,5 % vol. | Art.nr: 6533 |  Volym: 75 cl flaska |  Pris 199 kr 

Finns i Systembolagets beställningssortiment och kan beställas till samtliga butiker på art.nr 6533-01

Liknande artiklar inom Dryckeslära Se alla artiklar
Se alla artiklar