In English
Veganskt

Crémant de Loire Brut

Frankrike
Veganskt

Crémant de Loire Brut

Frankrike

130:-

75 CL CHAMPAGNEKORK GLASFLASKA

Torr med tilltalande, rena fruktsyror. Små, fina, bubblor som dröjer kvar länge. Medelstor, fräsch smak med inslag av gula äpplen, persika, päron, rostade hasselnötter och mandel avrundad med lätt vaniljton.

Art.Nr

2557914

Alkoholhalt

11,50 %

Region

Loire

Distrikt

AOP Cremant de Loire

Sockerhalt

7 g/l

Art.Nr

2557914

Alkoholhalt

11,50 %

Region

Loire

Distrikt

AOP Cremant de Loire

Sockerhalt

7 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Perfekt all-roundvin! Till skaldjur, kallskuret, ostbrickan och till olika fruktdesserter. Och som aperitif eller drink!

Skaldjur

Skaldjur

Buffémat

Buffémat

Aperitif

Aperitif

Smak

Torr med tilltalande, rena fruktsyror. Små, fina, bubblor som dröjer kvar länge. Medelstor, fräsch smak med inslag av gula äpplen, persika, päron, rostade hasselnötter och mandel avrundad med lätt vaniljton.

Doft

Finstämd och aromatisk med blommiga toner följda av nötighet och mjuka honungsaromer.

Kuriosa

Paul Buisse grundades som ett familjeföretag av Eugène Buisse, Pauls farfars far, redan 1905. När Eugène startade verksamheten låg fokus på att sälja bordsvin på fat. Företaget har därefter gått i arv genom generationer, och 1980 tog Paul över. Han vidareutvecklade företaget genom att förvärva vingårdar i Loiredalen och expandera odlingsarealen till 40 hektar. Paul Buisse producerar idag ett brett utbud av viner, från friska vita som Sauvignon Blanc och Chenin Blanc, till eleganta röda viner som Cabernet Franc och Gamay. Deras viner återspeglar Loiredalens varierade terroir och präglas av en filosofi som värnar om att bevara de naturliga smakerna och aromerna i varje flaska. Kvaliteten på deras viner har gett dem erkännande både nationellt och internationellt, med en stark betoning på hållbar vinodling och respekt för naturen. 2003 förvärvades vingården av Pierre Chainier. Pierre Chainiers mål har varit att fortsatt att utveckla och stärka varumärket Paul Buisse, med ett tydlig fokus på kvalitet och tradition.

Vinifiering

Méthode Traditionnelle dvs med andra jäsning i flaskan som i Champagne. Vinet lagras sedan 12 månader på sin jästfällning. - Innehåller sulfiter.

Druvor

Chardonnay 80%, Chenin blanc 20%

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära