In English
Veganskt

Chinon Rouge Paul Buisse

Frankrike | Årgång 2021
Veganskt

Chinon Rouge Paul Buisse

Frankrike, Årgång 2021

99,90:-

75 CL NATURKORK GLASFLASKA

Klassiskt, urtypiskt Chinon med sin angenäma friskhet under den påtagliga frukten. Medelfyllig smak med livfulla aromer av svarta vinbär, jordgubbar, hallon, körsbär och fullmogna, mörka plommon, avrundad med medelstor friskhet och en touch av läder och gröna toner av löv och mynta.

Art.Nr

2557814

Alkoholhalt

13 %

Region

Loire

Distrikt

AOP Chinon

Sockerhalt

0.5 g/l

Art.Nr

2557814

Alkoholhalt

13 %

Region

Loire

Distrikt

AOP Chinon

Sockerhalt

0.5 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Mycket matvänligt vin eftersom de friska syrorna gör att det kan kombineras med tomatbaserade rätter, till såser med vinägerbas (rökig BBQ!) och smakrika, vegetariska rätter. Andra goda kombinationer är fläskstek, burgare på nöt eller gryta på nötkött, kyckling med tomat- och currysås, kalkon med tranbärssås, skogsfågel, lammstek, pâté, stekt forell, getostar, gärna från Loire.

Fläsk

Fläsk

Lamm

Lamm

Grönsaker

Grönsaker

Smak

Klassiskt, urtypiskt Chinon med sin angenäma friskhet under den påtagliga frukten. Medelfyllig smak med livfulla aromer av svarta vinbär, jordgubbar, hallon, körsbär och fullmogna, mörka plommon, avrundad med medelstor friskhet och en touch av läder och gröna toner av löv och mynta.

Doft

Ett solklart Cabernet Franc-vin med aningen grön paprika följt av nyplockade plommon, röda bär, litet läder, torrt grus och kryddor.

Kuriosa

Paul Buisse grundades som ett familjeföretag av Eugène Buisse, Pauls farfars far, redan 1905. När Eugène startade verksamheten låg fokus på att sälja bordsvin på fat. Företaget har därefter gått i arv genom generationer, och 1980 tog Paul över. Han vidareutvecklade företaget genom att förvärva vingårdar i Loiredalen och expandera odlingsarealen till 40 hektar. Paul Buisse producerar idag ett brett utbud av viner, från friska vita som Sauvignon Blanc och Chenin Blanc, till eleganta röda viner som Cabernet Franc och Gamay. Deras viner återspeglar Loiredalens varierade terroir och präglas av en filosofi som värnar om att bevara de naturliga smakerna och aromerna i varje flaska. Kvaliteten på deras viner har gett dem erkännande både nationellt och internationellt, med en stark betoning på hållbar vinodling och respekt för naturen. 2003 förvärvades vingården av Pierre Chainier. Pierre Chainiers mål har varit att fortsatt att utveckla och stärka varumärket Paul Buisse, med ett tydlig fokus på kvalitet och tradition.

Vinifiering

Klassisk vinifiering i rostfria ståltankar med temperaturkontroll, macerering under 2-3 veckor med pigeage/remontage där druvskalen pressas nedåt för utvinnande av arom, färg och tannin. Alkoholjäsningen följs av malolaktikjäsning för att framhäva fruktaromerna och mjuka upp syran. Vinet lagras sedan på franska ekfat under 3 månader innan buteljering.

Druvor

Cabernet Franc 100%

Fatkaraktär

Viss Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära