99,90:-
75 CL NATURKORK GLASFLASKA
Klassiskt, urtypiskt Chinon med sin angenäma friskhet under den påtagliga frukten. Medelfyllig smak med livfulla aromer av svarta vinbär, jordgubbar, hallon, körsbär och fullmogna, mörka plommon, avrundad med medelstor friskhet och en touch av läder och gröna toner av löv och mynta.
Region
Loire
Distrikt
AOP Chinon
Sockerhalt
0.5 g/l
Art.Nr
2557814
Alkoholhalt
13 %
Region
Loire
Producent
Distrikt
AOP Chinon
Sockerhalt
0.5 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Mycket matvänligt vin eftersom de friska syrorna gör att det kan kombineras med tomatbaserade rätter, till såser med vinägerbas (rökig BBQ!) och smakrika, vegetariska rätter. Andra goda kombinationer är fläskstek, burgare på nöt eller gryta på nötkött, kyckling med tomat- och currysås, kalkon med tranbärssås, skogsfågel, lammstek, pâté, stekt forell, getostar, gärna från Loire.
Fläsk
Lamm
Grönsaker
Smak
Klassiskt, urtypiskt Chinon med sin angenäma friskhet under den påtagliga frukten. Medelfyllig smak med livfulla aromer av svarta vinbär, jordgubbar, hallon, körsbär och fullmogna, mörka plommon, avrundad med medelstor friskhet och en touch av läder och gröna toner av löv och mynta.
Doft
Ett solklart Cabernet Franc-vin med aningen grön paprika följt av nyplockade plommon, röda bär, litet läder, torrt grus och kryddor.
Kuriosa
Paul Buisse grundades som ett familjeföretag av Eugène Buisse, Pauls farfars far, redan 1905. När Eugène startade verksamheten låg fokus på att sälja bordsvin på fat. Företaget har därefter gått i arv genom generationer, och 1980 tog Paul över. Han vidareutvecklade företaget genom att förvärva vingårdar i Loiredalen och expandera odlingsarealen till 40 hektar. Paul Buisse producerar idag ett brett utbud av viner, från friska vita som Sauvignon Blanc och Chenin Blanc, till eleganta röda viner som Cabernet Franc och Gamay. Deras viner återspeglar Loiredalens varierade terroir och präglas av en filosofi som värnar om att bevara de naturliga smakerna och aromerna i varje flaska. Kvaliteten på deras viner har gett dem erkännande både nationellt och internationellt, med en stark betoning på hållbar vinodling och respekt för naturen. 2003 förvärvades vingården av Pierre Chainier. Pierre Chainiers mål har varit att fortsatt att utveckla och stärka varumärket Paul Buisse, med ett tydlig fokus på kvalitet och tradition.
Vinifiering
Klassisk vinifiering i rostfria ståltankar med temperaturkontroll, macerering under 2-3 veckor med pigeage/remontage där druvskalen pressas nedåt för utvinnande av arom, färg och tannin. Alkoholjäsningen följs av malolaktikjäsning för att framhäva fruktaromerna och mjuka upp syran. Vinet lagras sedan på franska ekfat under 3 månader innan buteljering.
Druvor
Cabernet Franc 100%
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär