In English
Nyhet!

Charly Nicolle Chablis 1er cru Fourneaux Ante MCMLXXX

Frankrike | Årgång 2022

Charly Nicolle Chablis 1er cru Fourneaux Ante MCMLXXX

Frankrike, Årgång 2022

319:-

75 CL PLASTKORK/SYNTET GLASFLASKA

Smaken är fyllig och oerhört komplex och välbalanserad med inslag av persika, mineraler, inslag av rostade nötter och en aning sälta i den långa avslutningen.

Art.Nr

2671424

Alkoholhalt

13 %

Producent

Charly Nicolle

Region

Bourgogne

Distrikt

AOP Chablis 1er Cru

Sockerhalt

0.3 g/l

Art.Nr

2671424

Alkoholhalt

13 %

Region

Bourgogne

Producent

Charly Nicolle

Distrikt

AOP Chablis 1er Cru

Sockerhalt

0.3 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Gott som aperitif samt till alla rätter av fisk och skaldjur.

Skaldjur

Skaldjur

Fisk

Fisk

Fågel

Fågel

Grönsaker

Grönsaker

Sällskapsdryck

Sällskapsdryck

Smak

Smaken är fyllig och oerhört komplex och välbalanserad med inslag av persika, mineraler, inslag av rostade nötter och en aning sälta i den långa avslutningen.

Doft

Rik, elegant doft med tydlig karaktär av mogna citrusfrukter, mandel, honung som bärs upp av kalkiga mineraltoner tillsammans med vita blommor och en lätt ton av flinta.

Kuriosa

Druvorna kommer från mycket gamla vinstockar som planerades från före 1980, det är en av anledningarna till vinets namn Ante MCMLXXX, vilket betyder just "före 1980" Vinstockarna planterades mellan 1963 och 1977 och är i genomsnitt 50 år gamla. Namnet är även en hyllning till vinmakaren Charly Nicolle som föddes detta år. Les Fourneaux är en Premier Cru-vingård på den östra kanten av Chablis, belägen i en dal nära den lilla byn Fleys. Vingården har fått sitt namn efter sitt varma mesoklimat (fourneaux betyder "ugn" på franska), och vinerna som produceras här tenderar att har mer mogna, tropiska smaker tillsammans med sin intensiva mineralitet.

Vinifiering

Alkoholjäsning och malolaktisk jäsning sker i temperaturkontrollerade ståltankar vid 16 grader. 20% av vinet lagras sedan på franska neutrala 400 liters ekfat (demi-muids). Åldern på faten är en mix av nya och gamla där andelen nya ekfat är aldrig mer än 1/3. Vinet lagras totalt 16 månader på jästfällningen innan buteljering.

Druvor

Chardonnay 100%

Fatkaraktär

Viss Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära