137:-
75 CL NATURKORK GLASFLASKA
Fylligt och sammetslent med finstämda tanniner och en stor, imponerande koncentration av mogna röda och mörka bär, viol, plommon och en antydan till vanilj som smälter in i bakgrunden av torkade örter, muskot, kanel, svartpeppar och lakrits. Rik, lång, uppfriskande eftersmak.
Region
Languedoc-Rousillon
Distrikt
AOP Languedoc
Sockerhalt
1.58 g/l
Art.Nr
2577914
Alkoholhalt
13,50 %
Region
Languedoc-Rousillon
Producent
Distrikt
AOP Languedoc
Sockerhalt
1.58 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Njut till lammstek, stekt anka kryddad med Szechuanpeppar, Shanghai-wokad biff, gardianne de taureau (långkokt tjurgryta), bräserad oxsvans, lammgryta med oliver och paprika, grillad revbensstek eller lammkotletter med vitlök och chili.
Lamm
Nöt
Fågel
Smak
Fylligt och sammetslent med finstämda tanniner och en stor, imponerande koncentration av mogna röda och mörka bär, viol, plommon och en antydan till vanilj som smälter in i bakgrunden av torkade örter, muskot, kanel, svartpeppar och lakrits. Rik, lång, uppfriskande eftersmak.
Doft
Livfull, saftig och bärig doft med lager av kryddor, svartpeppar, lakrits och diskret fat.
Kuriosa
Château Valoussière, även känt som Devois des Agneaux, ligger i Languedoc-regionen i södra Frankrike, område är känt för sitt soliga klimat och mångsidiga terroir, vilket ger utmärkta förutsättningar för vinodling. Vingården har en lång historia som går tillbaka till 1400-talet. Sedan 1936 äger och driver familjen Jeanjean vingården, vilket har bidragit till att omvandla den till en betydande producent av kvalitetsviner i området. Med deras vision och engagemang har Château Valoussière förvandlats från en utmanande kalkstensjord till en blomstrande 16 hektar stor vingård med fokus på druvsorterna Syrah och Grenache. Denna typ av jordmån är känd för att ge viner med mineralitet och komplexitet.
Vinifiering
Druvorna skiljs från stjälkarna vid skörden och placeras i jästankar där de ligger vid låg temperatur för naturlig aromurlakning från skalen. Alkoholjäsningen sker sedan vid 25-28 C. Vinet dras sedan över till franska barriquer där vinet får lagras under 12 månader innan det buteljeras.
Druvor
Syrah 70%, Grenache 30%
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär