In English
Ekologisk
Veganskt

Samso Nature Eko

Frankrike | Årgång 2020
Ekologisk
Veganskt

Samso Nature Eko

Frankrike, Årgång 2020

141:-

75 CL NATURKORK GLASFLASKA

Smaken är flörtig och frisk med tydliga inslag av mörkabär som svartavinbär och mullbär men med en torr och frisk avslutning med viss kryddighet.

Art.Nr

2612614

Alkoholhalt

10,50 %

Producent

Maison Cazes

Region

Languedoc-Rousillon

Distrikt

IGP Cotes Catalanes

Sockerhalt

1.10 g/l

Art.Nr

2612614

Alkoholhalt

10,50 %

Region

Languedoc-Rousillon

Producent

Maison Cazes

Distrikt

IGP Cotes Catalanes

Sockerhalt

1.10 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Detta vin är ett klassiskt sommarvin med sin friskhet och passar utmärkt med "mixgrill" av kött, korvar, fisk och skaldjur eller bara själv med lite crudite på färnkål, morot och selleri.

Skaldjur

Skaldjur

Fisk

Fisk

Nöt

Nöt

Smak

Smaken är flörtig och frisk med tydliga inslag av mörkabär som svartavinbär och mullbär men med en torr och frisk avslutning med viss kryddighet.

Doft

Vinet har en ungdomlig frisk arom av vilda hallon och björnbär med inslag av pepprighet och läder.

Kuriosa

Maison Cazes grundades 1895 och drivs fortfarande av familjen Cazes. Egendomen omfattar 220 hektar och man odlar sedan 1997 sina druvor enligt biodynamiska principer, vilket bland annat innebär att man undviker användandet av syntetiskt framställda gödnings- och bekämpningsmedel. Vinmakare är Emmanuel Cazes.

Vinifiering

Maison Cazes arbetar helt biodynamiskt och har gjort så under väldigt lång tid. Vingårdarna hålls med gräs under hela året och under vinterperioden så betar får i vingårdarna för att hålla en aktiv flora av gräs och örter. Skörden skedde under andra halvan av september. Vinklasarna avskälkades direkt innan jäsningen. Jäsningen sker spontant och utan tillsatt jäst och jäster kallt i 6 dagar på mellan 19-21 grader celsius. Jäsningen avslutas i stora kärl innan vinet genomgår malolactisk jäsning.

Druvor

Cinsault

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära