79:-
75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA
Medelfyllig och välbalanserad smak med fin syra och mjuka tanniner. Bäriga toner av svarta vinbär, mörka plommon och körsbär kombineras med en sval örtighet som ger ett piggt och åtstramande avslut med bra längd.
Region
Katalonien
Distrikt
DO Costers del Segre
Sockerhalt
5 g/l
Art.Nr
2625914
Alkoholhalt
14 %
Region
Katalonien
Producent
Distrikt
DO Costers del Segre
Sockerhalt
5 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Detta är en produkt för Restaurangkunder. Är du Privatperson? Klicka här
Passar Till
Grillade rätter av lamm eller nöt, stek, ugnsrostade rotfrukter med vitlök och örter, krispig fläsksida, halloumiburgare eller klassiska tapas.
Buffémat
Lamm
Nöt
Smak
Medelfyllig och välbalanserad smak med fin syra och mjuka tanniner. Bäriga toner av svarta vinbär, mörka plommon och körsbär kombineras med en sval örtighet som ger ett piggt och åtstramande avslut med bra längd.
Doft
Fruktig doft med toner av svarta vinbär, körsbär och örter.
Kuriosa
Into Tinto från The Grape Collective är en hyllning till svenskarnas favoritresmål och en i decennier nedärvd förkärlek till spanska rödviner. Vinet är framtaget i samarbete med producenten Raimat och vinmakare Carles Escolar. Med på resan var våra kollegor Tony, Li och Carina samt vår outtröttlige ambassadör Fernando. Resultatet blev ett klassiskt spanskt rödtjut som vi tror att ingen varelse i hela galaxen kan motstå. Ett vin att avnjuta i stora klunkar i goda vänners sällskap.
Vinifiering
Det här ekologiska vinet är framställt utifrån en hållbar filosofi som genomsyrar hela vingårdsarbetet. Exempelvis är bevattningen finurligt ordnad genom egen vattenreservoar och naturligt fall ända in i vingårdarna. Skadeinsekter hålls borta från vinrankorna med hjälp av vilseledande doftstickor och skydd från andra blommande växter. Efter skörd och noggrann selektering fick de olika druvorna jäsa var för sig. Garnacha, syrah och en viss del av cabernet sauvignon-druvorna uppfostrades på ståltank medan tempranillo och resterande del av cabernet sauvignon även fick vila på fat i tre-fyra månader. Slutligen blandades vinet och buteljerades.
Druvor
35% Garnacha, 30% Cabernet Sauvignon, 20% Tempranillo, 15% Syrah
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär