In English

Tyskland

Tysklands nordliga läge är förklaringen till att två tredjedelar av produktionen är vitt vin, från torra till söta viner samt mousserande viner. Generellt sett görs vinerna oftast utan fatkaraktär. Landets 13 vinregioner ligger vid floden Rhen och dess bifloder Mosel, Saar, Ruwer och Neckar, samt floderna Main och Elbe. De terrasserade odlingarna på sluttningarna ovanför floderna drar fördel av vattnets tempererande och värmereflekterande egenskap, vilket delvis förklarar att man ens kan odla vin så här långt norrut. Rieslingdruvan är stjärnan bland Tysklands druvor. Den har en fantastisk förmåga att reflektera vingården och ger aromatiska och komplexa viner med varierande söthetsgrad, men alltid hög syra och oftast utmärkande mineralitet. Tyska etiketter ger information om region, druva och landets unika kvalitetsklass, vilket informerar om när druvorna skördades. Kabinett betyder att vinet är lätt och torrt till halvtorrt. Spätlese har mer sötma och är litet fylligare, Auslese är gjort av utvalda druvor och är fylligare, torrt, eller med sötma, beroende på vingården. Beerenauslese är Tysklands motsvarighet till Sauternesvin – sött vin gjort på druvor angripna av ädelröta. Exklusiva Eiswein görs av druvor som frusit i vingården – ett vin med härlig sötma och friskhet. Tysklands totala vinareal är 102 000 hektar, som ger 7,2 miljoner hektoliter vin. 

Producenter från Tyskland

Här kan du läsa om våra tyska producenter, och se vilka viner vi erbjuder från dem.
Viner från Tyskalnd