In English

Tamnavulin sherry cask i systembolagets fasta sortiment

Systembolaget inleder december med nyheter i fasta sortimentet och bland dem finns Tamnavulin Sherry Cask från skotska Speyside. Whiskyn har fått extra lagring på olika sorters sherryfat vilket har gett en komplex, kryddig och fruktig karaktär.

Tamnaepi

Tamnavulin Sherry Cask är en single maltwhisky som är destillerad i traditionell enkelpanna, så kallad pot still. Whiskyn lagrades först i tre år på amerikanska ekfat, sedan på tre olika sherryfat om 250 liter (Paez, Tevasa och Vasyma) och slutligen än en gång på amerikanska ekfat. Resultatet är en whisky med komplex och fruktig karaktär av russin, citrus, päron, choklad, kanel, vanilj och tydliga toner från sherryfaten. Serveras som avec.
Destilleriet Tamnavulin startade år 1966 men hölls stängt för renovering mellan 1996 och 2007. Destilleriet ligger i byn Tomnavoulin vid foten av bergen Cairngorm Mountain i distriktet Speyside och tar sitt vatten från underjordiska källor i kullarna vid Easterton. Tamnavulin är gaeliska och betyder kvarnen på kullen, vilket destilleriet har på sin mark.

Tamnavulin Sherry Cask
Alkoholhalt: 40% vol. | Art.nr: 346 |  Volym: 75 cl flaska |  Pris 299 kr.

Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter