Grythyttan Skogsglögg
Här kommer ett smakrikt recept på sliders – dryckstips: Barefoot Zinfandel
Barefoot Zinfandel
Generös, mörk, bärfruktig doft med inslag av mörka körsbär och vilda hallon samt en trevlig rund kryddighet.
Detta är ett medelfylligt vin med generös bärfruktig smak och inslag av vanilj, kryddor och en rund avslutning med mjuka tanniner.
Druvorna kommer från utvalda vingårdar bl.a. i Lodi som ligger i norra – mitten av Kalifornien och skördas vid optimal mognad.
Passar till en saftig hamburgare eller grillat nötkött med rund och smakrik sås. Går även bra till milda krämiga ostar!
Art.nr: 6008 | 75CL | 79kr | 13,5% Alk – hitta din närmsta systembolagsbutik här
SLIDERS MED BBQ-GLASERAD FLÄSKKARRÉ, CHILI PICKLES & PEPPAROT
Vintips: Barefoot Zinfandel
INGREDIENSER
6 portioner
1 kg fläskkarré
1 tsk chiliflakes
1 msk honung
1 msk anchochili
Pickles
0,5 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
1 liten gurka
1 morot, skalad & hyvlad
1 gul lök, skalad
1 röd chili
Pepparotsdressing
2 dl crème fraiche
2-3 tsk citronsaft
3 msk riven pepparot
Garnityr
16 st hamburgerbröd
1 dl BBQ Sauce
3 msk riven pepparot
GÖR SÅ HÄR
FLÄSKKARRÉ
Krydda köttet med kryddorna och salta rikligt. Bryn karrén runtom i olja. Baka över natten i ugnen på ca 120 grader i 12 timmar. Låt köttet svalna. Skär i bitar. Värm sedan bitarna i ugnen vid servering.
Pickles
Koka upp vatten, socker & ättika. Låt svalna. Hyvla morot, lök & gurka på mandolin. Skiva chilin. Lägg ned i lagen och låt marinera i minst 30 minuter, gärna över natten.
Dressing
Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt
Servering
Rosta bröden. Klicka på dressingen. Lägg på köttet. Klicka över BBQ sauce. Toppa med pickles & riven pepparot och lägg på locket.
Kock: Viktor Westerlind