In English
El Esteco Finca Notables
  • Art.nr: 90304
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 191 kr
  • Alk.halt: 14,5 %

El Esteco Finca Notables Malbec 2021 – Fylligt och komplext vin i tillfälligt sortiment

El Esteco Finca Notables Malbec 2021 är ett fylligt, komplext och nyanserat vin från norra Argentina med toner av mörka plommon, viol, örter och fat. Druvorna kommer från Plot nr 2 av El Socorro, en ung vingård som anlades 2015 på sandig jord med stora stenar, rika på kalciumkarbonat. Vingården är belägen 1 700 m ö h i Calchaqui Valley i provinsen Salta. Där får druvorna mycket sol på dagarna och välbehövlig svalka på nätterna. Den långa mognadsprocessen och den specifika jordmånen bidrar till att ge den kraftfulla malbec-druvan en enastående fräschör. Vinet hittas i det tillfälliga sortimentet från den 17 november.

Passar till

Dish icon

Lamm

Dish icon

Nöt

Dish icon

Ost

Dish icon

Vilt

El Esteco Finca Notables Malbec 2021 – Intensivt och elegant vin från hög höjd

I norra Argentina, mer specifikt i Calchaqui Valley i provinsen Salta, återfinns några av världens högst belägna vingårdar. Druvorna som används för att skapa El Esteco Finca Notables Malbec 2021 kommer från Plot nr 2 av El Socorro, en ung vingård som anlades år 2015 på sandig jord med stora stenar, rika på kalciumkarbonat. El Socorro är belägen på en höjd av 1 700 meter över havet och åtnjuter en unik klimatisk miljö med svala nätter och mycket sol under dagarna. Den långa mognadsprocessen och den specifika jordmånen bidrar till att ge den kraftfulla malbec-druvan en enastående fräschör.

Finca Notables, vilket översätts till ”anmärkningsvärd vingård”, representerar en serie viner som härstammar från noggrant utvalda delar av enskilda vingårdar. Vinifieringsprocessen äger rum i nya franska ekfat, och efter alkoholisk och malolaktisk jäsning genomgår vinet en separation från jässtfällningen innan det får vila i 15 månader på samma ekfat.

Resultatet är ett fylligt, komplext och välbalanserat vin som erbjuder en aromatisk upplevelse med nyanser av mörka plommon, violer, örter och ekfat. Smaken är intensiv och elegant med inslag av mörka bär, färska örter, tobak och en subtil mineralitet. Eftersmaken är lång och imponerande med en tydlig tanninstruktur.

Det rekommenderas att servera detta vin vid en temperatur på 17-18 grader, väl luftat, gärna i en karaff. Det passar utmärkt till grillat nötkött, lamm eller vilt.

El Socorro är belägen på en höjd av 1 700 meter över havet och åtnjuter en unik klimatisk miljö med mycket sol under dagarna och svala nätter. Den långa mognadsprocessen och den specifika jordmånen bidrar till att ge den kraftfulla malbec-druvan en enastående fräschör.
Göran Klintberg

Göran Klintberg

Brand manager på Spring Wine & Spirits

  • Doft
  • En aromatisk upplevelse med nyanser av mörka plommon, violer, örter och ekfat.
  • Smak
  • Iintensiv och elegant med inslag av mörka bär, färska örter, tobak och en subtil mineralitet.
  • Avslut
  • Eftersmaken är lång och imponerande med en tydlig tanninstruktur.

Bodega El Esteco

Bodega El Esteco ligger i provinsen Salta i norra Argentina och producerar premiumviner med stor karaktär. De franska bröderna David och Salvador Michel flyttade till Argentina och Calchaqui Valley där de startade vingården år 1892. De blev snabbt banbrytande i konsten att göra vin på argentinsk mark.

Läs mer om Bodega El Esteco Link icon