Grythyttan Skogsglögg
Barfoot White Zinfandel Rosé går utmärkt att dricka som sällskapsvin men passar även mycket bra till mat och picknick. Här kommer ett tips på grillad Halloumi!
I Barefoot White Zinfandel Rosé finner du en härligt inbjudande doft av persika, ananas och mosade jordgubbar.
Smaken är frisk och härlig smak av mosade jordgubbar, hallon, solmogna päron och saftig ananas. Ett mycket fruktigt vin med viss sötma och krispigt avslut.
Detta vin serveras som aperitif, välkylt och gärna med fryst jordgubbe i glaset. Passar också till rätter som kyckling- eller tonfisksallad med krämig chilikryddad eller currykryddad sås och till wokrätter med fisk, kyckling eller skaldjur med thaiinspiration.
Vårt recepttips är med grillad halloumi serverad med granatäpple, mynta och rostade nötter. Se receptet längre ner.
Art.nr: 2215 | alk: 8,5% | 199kr | 3L | springwine.se
GRILLAD HALLOUMI MED GRANATÄPPLE, MYNTA OCH ROSTADE NÖTTER
Ingredienser:
2 paket halloumi ost
1 granatäpple
1 dl flytande honung
1 msk balsamvinäger
1 dl valnötter, rostade
Mynta
Gör så här:
Värm grillen eller grillpannan, pensla halloumi med olivolja på båda sidor.
Grilla osten någon minut på varje sida.
Pilla ut kärnorna ur granatäpplet, blanda med honung och balsamvinäger.
Häll detta över osten och garnera med färsk mynta och machésallad.