In English

Casa E. di Mirafiore

Idag riktas nästan allas blickar mot Piemonte och dess Baroloviner, och det är faktiskt mycket tack vare Mirafiore. Casa E. di Mirafiore var nämligen det första vineriet som producerade och exporterade vinet. Greve Emanuele Alberto av Mirafiore, son till Vittorio Emanuele II och La Bella Rosin, grundade vineriet år 1887 i Barolokommunen Serralunga d’Alba. Egendomen sträcker sig idag över 120 hektar och har delar av två fantastiska Barolo Cruvingårdar; Lazzarito och Paiagallo. Några av vingårdarna är redan ekologiskt certifierade, resten står under konvertering och kommer att certifieras från och med årgång 2018. Vinerna vinifieras på ett traditionellt sätt, druvorna skördas för hand och får exempelvis jäsa på sin naturliga jäst. Cementtankar används och lagringen sker i stora slovenska ekfat. Vinerna karaktäriseras av en klassisk och mycket elegant stil.