In English

Vinnarna i Vinordic Wine Challenge 2021

Tävlingen Vinordic Wine Challenge går ut på att varje år kora Sveriges mest prisvärda viner inom olika kategorier och prisnivåer. Vi på Spring Wine & Spirits är omåttligt stolta över att hela sex av medaljörerna i årets upplaga kommer från oss. I Vinordic Wine Challenge 2021 fick vi två guld och fyra brons!

GULD Mousserande: Boschendal Brut
Vi är inte det minsta förvånade att Boschendal Brut knep förstaplatsen bland mousserande viner. Det här är en riktig kritikerfavorit som är ett ypperligt vin att ha hemma för tillfällen som behöver firas lite extra. Vinet är gjort enligt traditionella metoden och har en fint balans mellan brödighet och frukt. Frisk syra och fina bubblor gör sig perfekt som lyxig fördrink eller till fisk och skaldjur Den görs sig även bra på egen hand.
Pris: 120 kr
Art nr: 7889
Alk halt: 13 % vol.

GULD Rosé på box: Gassier Coteaux d’Aix en Provence 2019
Det här klassiskt provencalska rosévinet är gjort på ekologiskt odlade grenache-, cinsault- och syrahdruvor. Appellationen Coteaux d’Aix en Provence är regionens andra största appellation och anses bjuda på de mest smakrika rosévinerna i Provence. Vinet har precis de där tonerna som gjort viner härifrån så populära: sommarfräsch doft av röda bär, gröna örter och citrus och en torr, frisk smak. Sommar på en 2250 ml låda.
Pris: 249 kr (2250 ml)
Art nr: 2237
Alk halt: 13 % vol.

BRONS Vitt vin på flaska Domaine Laroche L Chablis 2019
Allt vi älskar med Chablis: knastertorrt, friskt, sprängfyllt med fräscha frukttoner såsom vita persikor, aprikos och gul citrus samt en minderaldriven eftersmak. Bästa kompis med havet frukt. Det är inte så konstigt att Domaine Laroche vet vad de gör, de har ändå en vinhistoria som sträcker sig tillbaka till 1800-talet.
Pris: 149 kr
Art nr: 79925
Alk halt: 12,5 % vol.

BRONS Rött vin på box: Pasqua Mucchietto Vino Rosso Italiano Organic
Ekologiska Mucchietto gjort på mestadels cabernet sauvignon och merlot och är ett ganska kaxigt vin, både i design och vinstil. Vinet har en generös mörkfruktig karaktär och bra tanninstruktur som balanseras upp av en sötfruktig avslutning. Mucchietto har fått sitt namn från den klassiska namngesten och drickas på egen hand men passar även ypperligt till grillat kött, gräddig lasagne eller pizza med karamelliserad lök. Gillar man lagrade hårdostar är de en perfekt kompis till Mucchietto.
Pris: 279 kr (3000 ml)
Art nr: 50292
Alk halt: 13 % vol.

BRONS Rosé mousserande: Pasqua Prosecco Rosé Extra Dry 2020
Sedan förra året får prosecco även vara rosa. Det är då en blandning av proseccos ursprungliga druva glera tillsammans med max femton procent pinot noir som i Italien går under namnet pinot nero. Det är lite ironiskt att det här vinet kom under coronans år, för om det är något som är ett ultimat sällskapsvin så är det detta. Men ett sällskap på max fyra personer och temperatur som låter en skåla utomhus så är det en stabilt val även år 2021.
Pris: 99 kr
Art nr: 50946
Alk halt: 11 % vol.

BRONS Ekologiskt rött på flaska: Cono Sur Cabernet Sauvignon Carmenere Syrah Organic 2019
Ekologiska Cykelvinet med hela Sverige. Populära Cono Surs arbete utmärks av nyfikenhet, experimentlusta och innovation. Förutom högkvalitativa viner kan de även skryta om att vara ledande gällande miljöarbete. Det här är ett fylligt och smakrikt rödvin med fint integrerad ekfatskaraktär. Fram med charkuterier, grillat lamm eller gräddiga svampanrättningar.
Pris: 95 kr
Art nr: 6586
Alk halt: 14 % vol