In English

Världspremiär för mytomspunna apothic red winemaker’s blend på box

Efter att den mytomspunna zinfandelblenden gjort succé i både Amerika och Europa är det den andra november världspremiär för Apothic Red Winemaker’s Blend på box. Och Sverige har valts ut som land för lanseringen av denna historiska händelse, detta med årgång 2013 som vann guld på årets upplaga av Mundus Vini.

Flaskan lanserades 2013 på Systembolaget och har i det tysta vuxit till att bli ett av svenskarnas favoritviner från USA. Nu har Sverige valts ut som första markanden att få sälja Apothic Red Winemaker’s Blend på box. Årgången är den samma som i flaskan, det vill säga 2013, och samma som vann guld på Mundus Vini tidigare i år.

Apothic Red Winemaker’s Blend har en generös, kryddig och mycket varm fruktig doft från choklad till rårörda lingon med en touch av vanilj och mocca från ekfaten. Smaken är fyllig och rund med fin balans mellan fruktsötma och syra. Här upplevs en kryddig, varm söt-fruktighet med toner av björnbär och mörka plommon. Detta är ett stort vin med mjuka tanniner och en touch av vanilj i eftersmaken. Apothic Red ska avnjutas till smakrika rätter med grillat kött, långkokt chiligryta, spare ribs och saftiga hamburgare. Det går även alldeles utmärkt att dricka vinet i baren i all sin prakt.

För mer än 800 år sedan blandade och lagrade vinodlare sina mest eftertraktade druvblandningar på en mystisk plats som kallades Apotheca. I slutet av 2005, föreställde sig en chefsvinmakare ett episkt rött vin som skulle kombinera vinmakeritraditionerna från” Gamla Världen” med ett vin i markant ”Nya Världen stil”. Således började den väg som ledde till att hans skyddsling, vinmakare Boyd Morris, skapade Apothic Red med de mest utmärkande druvsorterna från Kaliforniens berömda vingårdar: Zinfandel för sin kryddiga karaktär, Syrah för sina mörka fruktsmaker, strukturen av Cabernet Sauvignon och Merlot för sin mjuka avslutning.

2013 Apothic Red Winemaker’s Blend box
Ursprung: Modesto Kalifornien, USA | Producent: Apothic Wines | Druvor: 32% Zinfandel, 23% Merlot, 13% Syrah, 8 % Cabernet Sauvignon, m.fl. | Alkoholhalt: 13% | Art.nr: 642008 | Pris: 269kr | Kan beställas här

apothic
Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter