In English

Plantation Rum blir Planteray Rum – Nytt namn, samma enastående rom!

Plantation Rum blir Planteray Rum

Plantation Rum blir Planteray Rum! Det anrika värumärket genomgår nu en namnevolution, vilket markerar inledningen av ett nytt kapitel i Plantation Rums historia. Syftet är att återspegla varumärkets värderingar, engagemanget för kvalitet och passion gentemot alla romälskare världen över. Det nya namnet blir Planteray Rum.

Alexandre Gabriel, ägare och Masterblender på Maison Ferrand, avslöjade namnevolutionen av Plantation Rum, som nu blir Planteray Rum, på en presskonferens som ägde rum på West Indies Rum Distillery den 9 januari 2024. Namnet Planteray belyser dels varumärkets identitet och innehåller även de centrala symbolerna som har prytt flaskorna i över 25 år. Namnet hedrar råvaran – sockerröret (Plant), den växt som ger upphov till romen. Solens strålar (Ray) – nödvändiga för allt liv på jorden.

Detta är ett betydande beslut som har fattats gemensamt av Maison Ferrand och Plantation Rum. Namnevolutionen motiverades av insikten om de negativa associationerna som är förknippade med ordet ’plantation’. Under januari 2024 sker namnbytet och den globala utrullningen påbörjas därmed successivt med start i USA och Storbritannien. På den svenska och stora delar av den europeiska marknaden genomförs namnbytet först under 2025, bortsett från tillfälliga sortimentssläpp på Systembolaget.

Romen i varje flaska och varumärkets visuella identitet förblir precis densamma som alltid. Vi kommer fortsätta att lyfta fram och erbjuda fantastiska smaker av rom från hela världen. Nytt namn, samma enastående rom!

Christof von Heincz

Business Director Spirits Spring Wine & Spirits