In English

Plantation Grande Réserve på halvflaska

Nu kommer Plantations storsäljare Grande Réserve på halvflaska! Den populära romsorten kommer från Plantations destilleri på Barbados, som nyligen belönats med heltäckande hållbarhetscertifiering. Grande Réserve lagras på både bourbonfat och franska ekfat, vilket ger en komplex karaktär av tropisk frukt, vanilj, arrak, kokos och choklad. Finns nu tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment och i utvalda butiker.

Klicka här för att köpa/beställa

Art.nr: 1031002 | Pris 169 kr | Alk.halt: 40 % vol. | Volym: 350 ml

Plantations klassiska och omåttligt populära Grande Réserve från Barbados släpps nu äntligen på halvflaska. Grande Réserve är en blend av mörk rom från Barbados med kort fermentering och två typer av destillering: kolonn och pot still. Den lagras först i ett till tre år på bourbonfat på Barbados och sedan ett år på franska ekfat i Frankrike. Den särskilda dubbellagringen har blivit något av Plantations signum.

Dubbellagringen skapar en komplex och mustig karaktär. Doften bjuder på arrak, vanilj, banan, apelsinskal och kokos. I smaken finns en angenäm liten sötma och toner av arrak, mogen tropisk frukt, kokos, banan, söt vanilj och choklad. Som du kanske hör är det här är en rom som passar allra bäst att avnjuta som avec.

Plantation Grande Réserve kommer från West Indies Rum Distillery på Barbados. Det ligger precis vid stranden på den mytomspunna romön i Karibien och har nyligen certifierats enligt den heltäckande Bonsucro Chain of Custody.

PLANTATION RUM
Plantations ägare Alexandre Gabriels okuvliga entusiasm, upptäckarglädje och ständiga experimentlusta har gjort honom till en av romvärldens mest respekterade masterblenders. Plantations kvalitetsarbete utmärks av Alexandres särskilda metod att välja ut de bästa faten och sedan låta rommen mognadslagra i både det land där den destillerats och sedan i västra Frankrike, där klimatet är lite svalare. Läs mer om Plantation här.

ROMTRENDEN
Så här svarar vår produkchef Hugo Simberg på frågan om varför han tror att rom bara tycks öka i popularitet:
– Rom är världens vanligaste spritsort och variationen gällande smakprofil, ursprung och användningsområde är (nästan) oändlig. Det är därför en tacksam sprit att nörda in sig på, det finns så otroligt mycket kvalitativ rom. Samtidigt är det också en givande sprit för nybörjaren, både som drinkbas och att avnjuta som den är.