In English

Plantations destilleri först i Karibien med hållbarhetscertifiering

Frågan om hållbar utveckling är mer aktuell någonsin, vare sig det handlar om miljö, socialt ansvar eller ekonomi. Ett stort och glädjande steg i vår dryckesvärld är att Plantations destilleri West Indies Rum Distillery nu certifieras enligt den heltäckande Bonsucro Chain of Custody. Det är det första destilleriet i Karibien, och ett av mycket få destillerier i världen, som uppnår denna omfattande hållbarhetscertifiering.

Bonsucro är en internationell organisation som arbetar för hållbar sockerodling, produktion och handel. Chain of Custody-certifieringen garanterar att de sockerrör som används i produktionen har hanterats på ett etiskt och ansvarsfullt sätt genom hela värdekedjan; från odling till färdig produkt. Bonsucro är även en av grundarna till Adelante-initiativet, som verkar för personalhälsa och säkra arbetsplatser genom att förebygga hälsa, stress och olyckor.

West Indies Rum Distillery ligger på Barbados och producerar flera av Plantations Rums storsäljare på Systembolaget, som Plantation Grande Reserve och Plantation XO. West Indies Rum Distillery har genomgått ett omfattande förändringsarbete för att minska miljöpåverkan och skapa en öppenhet genom hela värdekedjan. De har exempelvis åtagit sig att återinvestera hela vinsten i destilleriet, öka dess verksamhet och öka personalstyrkan med 40 procent. Bonsucros Chain of Custody-certifiering är en kraftfull positionering för att öka engagemanget kring hållbarhetsfrågorna i lokalsamhället, på Barbados och i hela Karibien.

– Vårt hållbarhetsarbete når bortom våra produkters värdekedja. Det är sammanlänkat med ett övergripande engagemang för klimat, miljö och sociala förhållanden. Genom att följa Bonsucros principer tydliggör vi våra kärnvärden och uppfyller högt ställda etiska krav på hållbar sockerrörsanvändning, berättar destilleriets vd Andrew Hassel.

Vi på Spring Wine & Spirits är förstås stolta över att Plantation och West Indies har ett så målmedvetet hållbarhetsarbete, med särskilt starkt fokus på arbetsmiljöfrågorna. Vi ser det som ännu ett gott skäl att uppskatta deras fantastiska rom. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Vår rom från Plantation