In English
  • Art.nr: 6420
  • Volym: 3000 ml
  • Pris: 329 kr
  • Alk.halt: 13,5 %

Apothic Red Winemaker’s Blend

Apothic Red Winemaker’s Blend har en generöst fruktig och kryddig karaktär med toner av plommon, björnbär, blåbär, vanilj och kryddnejlika. Smaken är fyllig och mjuk och passar till grillat kött, hamburgare eller som sällskapsdryck. Finns i Systembolagets fasta sortiment.

Passar till

Dish icon

Fläsk

Dish icon

Lamm

Dish icon

Nöt

Dish icon

Ost

Apothic Red Winemaker’s Blend från Kalifornien har en generöst fruktig och kryddig karaktär med toner av plommon, björnbär, blåbär, vanilj och kryddnejlika. Smaken är fyllig och mjuk och passar till grillat kött, hamburgare eller som sällskapsdryck. 

Vinet är gjort på druvorna zinfandel, merlot, syrah och cabernet sauvignon. Druvorna kommer från de centrala delarna av Kalifornien, franför allt från områden kring Lodi. Varma och soliga dagar gör att druvorna mognar till maximal potential och de svala nätterna gör att syra och fräschör bevaras.

Apothic Red Winemaker’s Blend har blivit en riktig storsäljare och finns numera båda som flaska, box och på tetra i Systembolagets fasta sortiment.

Vinmakaren bakom det populära vinet Apothic Red Winemaker’s Blend heter Debbie Juergenson. Druvsorterna fick jäsa var för sig under sju dagar vid cirka 28 grader. Därefter blandades vinet och lagrades på ståltank med nya ekstavar av både amerikansk och fransk ek.