Plantation Pineapple Honeysuckle
Whisky sour är en av de mest klassiska av sour-drinkarna. En populär teori är att Whisky Sour uppstod som en marindryck på 1700-talet när sjömän använde citrusjuice för att förhindra skörbjugg, en sjukdom som orsakas av C-vitaminbrist. Tamnavulins whisky utmärks av en smakrik fruktighet – utan den minsta tillstymmelse till rökighet.
Skaka alla ingredienser i en shaker utan is hårt – i ca 15-20 sekunder.
Öppna sedan shakern och tillsätt is i shakern. Skaka hårt igen i ca 15-20 sekunder.
Sila drinken i ett cocktailglas och garnera med några droppar Angostura bitters.
Tips! Om du inte har en shaker kan du använda en syltburk med lock, det viktiga är att du skakar drinken hårt med mycket is.
Har du inte Angostura bitters kan du hoppa över det steget, men garnera gärna med nånting, garnering är fint!
.