Whisky sour är en av de mest klassiska drinkarna. En populär teori är att whisky sour uppstod som en marindryck på 1700-talet när sjömän använde citrusjuice för att förhindra skörbjugg, en sjukdom som orsakas av C-vitaminbrist. Här gör vi den på Tamnavulin, vars whisky utmärks av en smakrik fruktighet – utan den minsta tillstymmelse till rökighet.
Skaka alla ingredienser hårt i en shaker (utan is) i 15 till 20 sekunder. Tillsätt sedan is i shakern och skaka ytterligare 15-20 sekunder. Sila sedan drinken i ett cocktailglas och garnera med några droppar bitter, eller annan fin garnering.
Tips! Om du inte har en shaker kan du använda en syltburk med lock istället. Det viktiga är att du skakar drinken hårt, med mycket is.
Whisky sour är en av de mest klassiska drinkarna. En populär teori är att whisky sour uppstod som en marindryck på 1700-talet när sjömän använde citrusjuice för att förhindra skörbjugg, en sjukdom som orsakas av C-vitaminbrist. Här gör vi den på Tamnavulin, vars whisky utmärks av en smakrik fruktighet – utan den minsta tillstymmelse till rökighet.
Skaka alla ingredienser hårt i en shaker (utan is) i 15 till 20 sekunder. Tillsätt sedan is i shakern och skaka ytterligare 15-20 sekunder. Sila sedan drinken i ett cocktailglas och garnera med några droppar bitter, eller annan fin garnering.
Tips! Om du inte har en shaker kan du använda en syltburk med lock istället. Det viktiga är att du skakar drinken hårt, med mycket is.
Tamnavulin Double Cask är en dubbellagrad single malt whisky från lilla succédestilleriet Tamnavulin i skotska Speyside. Tamnavulin Double Cask lagras först på ekfat av vit ek, vilket ger en mjuk ton av vanilj och pomerans. Whiskyn lagras sedan även på sherryfat, vilket ger kompletterande toner av apelsin och knäck. Resultatet är en komplex single malt whisky med nyanserad fatkaraktär. Doften bjuder på toner av äpplen, kola, honung, marsipan och rostad ananas. Smaken är djup, fruktig och len med delikata inslag av söta kryddor. Finns i Systembolagets fasta sortiment.