In English

Bodega Carodorum

Bodega Carodorum

Bodega Carodorum är en liten, familjeägt vinföretag som ligger i hjärtat av regionen Toro. Här har familjen Diaz odlat druvor i generationer, dock är Guillermo Diaz den första formella vinmakaren i sin familj. Efter avslutat examen i oenologi lanserade han sin första årgång 2003. Hans viner är bland de bästa i regionen. Toppvinet fick exempelvis 96 poäng i Wine Enthusiast 2017.

Vingårdarna ligger i det prestigefyllda pagot (enskild vingårdsområde) ”La Cascajera” . Vinrankorna är planterade i grus- och kalkstensrika jordar på Dueroflodens strand. Denna del av Zamora är en av de få platserna i Spanien där phylloxera aldrig fick spridning. Till toppvinet Carodorum Selección Especial använder de bara druvor som kommer från oympade vinstockar som är över 100 år gamla.

Guillermo fortsätter att ta hand om vinrankorna på samma sätt som hans förfäder gjorde – utan bekämpningsmedel eller gödningsmedel; allt organisk material återanvänds och jorden plogas utan maskiner (för hand i vissa fall), även druvorna är handplockade. Bodega Carodorum arbetar efter ekologiska principer men är inte certifierade.

Våra viner från Carodorum på Systembolaget