In English

NASHVILLE STORIES

Nashville Stories

Jill Johnson har blivit känd för sin kärlek till musiken men har även utvecklat ett allt större intresse för mat och dryck. Nashville Stories är omsorgsfullt utvalda viner inspirerade av hennes matupplevelser, minnen och speciella ögonblick.

– Jag har alltid älskat matlagning och är väldigt intresserad av hur mat och dryck går att kombinera tillsammans. Det är inte heller någon hemlighet att USA ligger mig varmt om hjärtat. Nashville Stories kändes därför som ett naturligt nästa steg efter att jag släppte min första kokbok, säger Jill Johnson.

Jill har nyligen även fördjupat sina kunskaper och passion för ädla drycker via en sommelierutbildning.

Nashville Stories Anniversary Prosecco Rosé

NASHVILLE STORIES ANNIVERSARY PROSECCO ROSÉ

Anniversary Prosecco Rosé är ett torrt, friskt och fruktigt mousserande vin från Italien i limiterad upplaga, som en hyllning till hennes många år som artist och hennes passion för både musik och vin.

Vinet har inslag av smultron, röda vinbär, citrus och vit persika och är perfekt för kommande års firanden och festligheter.

NASHVILLE STORIES U.S. BLEND

U.S. Blend är ett fylligt, rött vin från Kalifornien med en varm, generös doft och smak av solmogna bigarråer och björnbär. Den spännande blenden består av druvorna petite sirah, tannat, teroldego och zinfandel.

Vinets inslag av vanilj och smörkola matchar väl det amerikanska kökets smakrepertoar med BBQ, chilihetta, rökighet och sötma. Det är även en perfekt partner till smakrika, mustiga långkok eller lagrade ostar.

NASHVILLE STORIES ORGANIC ROSÉ

Organic Rosé är ett torrt och fruktigt vin från Italien med en frisk smak av röda bär och mogen citrus.

Vinet passar bra till såväl fisk- och skaldjursrätter som ugnsstekt kyckling med citron och örter samt vegetariska rätter och fräscha sommarsallader. Vinet passar även fint som apéritif till småplock.

NASHVILLE STORIES ORGANIC PROSECCO BRUT

Prosecco Brut har en fräsch och fruktig doft av gröna äpplen, päron och mandelmassa. Smaken är torr, frisk och balanserad med inslag av äpplen, päron, citrus och ett fruktigt och fräscht avslut. Passar som aperitif och sällskapsdryck samt till lättare rätter på fisk, skaldjur eller grönsaker. Dessutom är bubblet perfekt till buffé och småplock.

Prosecco är ett ursprungsskyddat mousserande vin från norra Italien, druvorna odlas i Veneto-regionen, närmare bestämt i Conegliano och Valdobbiadene, uppe i bergen strax norr om Treviso. Druvan som används heter Glera. Vinstilen har blivit så populär att det idag exporteras till stora delar av världen, inte minst till USA.

NASHVILLE STORIES PIEMONTE BIANCO

Nashville Stories Bianco är ett torrt, friskt vin från Piemonte med pigg syra och fruktiga toner. Vinet består av en blend på druvorna cortese, moscato, chardonnay och sauvignon blanc, typiskt för den norditalienska regionen.

Vinet passar till vit fisk, skaldjur eller kyckling samt tonfisksallad, krämiga pastarätter och risotto. Det kan även drickas som aperitif eller serveras på egen hand, gärna väl kylt.

NASHVILLE STORIES ORGANIC RED VELVET BLEND

Red Velvet blend är en blandning av ekologiskt odlade montepulciano, merlot och sangiovese-druvor. Resultatet är ett vin med generös doft av körsbär, plommon och björnbär med fin kryddighet och mjuka tanniner.

Vinet gör sig allra bäst till charkuterier, smakrika kycklingrätter, lättare rätter på nöt- eller fläskkött. Det är även perfekt till en krämig moussaka.

Våra viner från Nashville Stories på Systembolaget