In English

Torre Mora

Torre Mora

Torre Mora består av 13 hektar vingårdar belägna 600-700 meter över havet. De är fördelade på tre vingårdar som täcker det förtrollande landskapet runt vulkanen Etna på Sicilien. Vingårdarna är belägna i Contrada Dafara Galluzzo, Rovitello, Castiglione di Sicilia och respektive i Contrada Alboretto Chiuse del Signore, i kommunen Linguaglossa. En del av dessa vingårdar ligger i Unesco-skyddat område.

Torre Mora

Torre Mora bedriver sin produktion ekologisk och hållbar. Filosofin är enkel: att göra druv- och ursprungstypiska viner på nerello mascalese och nerello capuccio. Detta i en mycket speciell terroir med bördig vulkanisk jordmån med högt pH värde. Resultatet är enastående och ger vinerna distinkta, mineraliska och kryddiga egenskaper. Viner som för varje klunk berättar historien om druvor som odlas på sluttningarna av en aktiv vulkan.

Torre Mora

Åldern på vinstockarna varierar mellan 12 och 15 år. På grund av de branta sluttningarna som vingårdarna ligger på är rankans uppbindning av ”cordone”-karaktär i de platta områdena. Däremot används sk ”Sicilian sapling” med enskilda rankor på terrasserna. Jordmånen har mineraliska komponenter och är rik på mikroelement från olika vulkanutbrott genom tiderna.

Torre Mora

Sedan 2016 ägs och drivs Torre Mora av den berömda vinfamiljen Piccini.