Domaine des Haut Châssis är en familjeägd vingård belägen i området ”Les Châssis”, i hjärtat av Crozes-Hermitage. Franck Faugier är idag femte generationen som äger vingården, sedan han tog över år 1998. Efter en karriär inom försäljning återvände Franck till familjegården, som då bestod av 15 hektar vinrankor och lika mycket fruktodlingar. Han hade redan från början en tydlig vision om att han ville skapa sin egen vingård och producera viner som han själv uppskattade. Ett stort arbete började med att ta bort fruktodlingarna och ersätta med vinodling. Efter fem års hårt arbete kunde han äntligen år 2003 börja buteljera sina egna viner. Namnet på egendomen är hämtat från den lilla byn där gården ligger. Idag består vingården av 17 hektar planerade vingårdar, fördelar på följande appellationer, 15 hektar Crozes-Hermitage (varav 1 hektar vitt), 1,5 hektar Saint-Joseph (rött och vitt) och 0,5 hektar Saint-Péray (vitt).
Vingården är främst belägen inom Crozes-Hermitage, men Franck producerar även viner från Saint-Joseph och Saint-Péray. År 2014 inledde han arbetet mot mer hållbara odlingsmetoder och år 2017 blev vingården ekologiskt certifierad. Stora förändringar skedde redan 2015 när hans fru Émilie, efter att ha utbildat sig inom jordbruk (BPREA), anslöt sig till vingården och de tillsammans beslutade sig för att fokusera helt på att producera vin. Efter att ha studerat vinodling och samlat på sig sex års arbetslivserfarenhet anslöt även deras son Raphaël år 2022.
Terroiren består av alpint diluvium, en jordmån med stora stenar som absorberar värme under dagen och avger den under natten, vilket bidrar till en fin mognad i druvorna. Jordmånen liknar de stenar man hittar i Châteauneuf-du-Pape ”galets”. Trots att vinanläggningen är modern, med rostfria ståltankar, är vingårdens filosofi rotad i tradition. Franck lägger väldigt stor vikt vid sina vingårdsmarkers terroir och på vinrankans kvalitet genom hela processen. Vid skörd är uttagen hårt reducerade och allt plockas för hand. Druvor avstjälkas innan jäsning och han använder sig av temperaturkontrollerade ståltankar allt är ett manuellt hantverk. Fokus är att framhäva fruktens renhet och syrahdruvans komplexitet.
Idag producerar egendomen tre olika röda Crozes-Hermitage-viner samt ett vitt vin.