In English

England

England är ett växande vinland. Deras vinmakare har främst profilerat sig som producenter av mousserande vin. Det är inte helt orimligt eftersom odlingsförhållandena liknar dem i det franska distriktet Champagne. Det innebär att de bästa producenterna kan tillverka eleganta mousserande viner i samma klass som i Frankrike. De främsta produktionsområden finns i Kent, Sussex, Hampshire, Dorset och Cornwall som alla ligger i Englands södra del.

Volymökningen är fenomenal; från drygt 6 miljoner flaskor år 2014 till drygt 13 miljoner flaskor år 2018 (jämförelsevis producerar Champagne drygt 30 miljoner flaskor). Vingårdsarealen har ökat med 135 % under det senaste decenniet, den har således mer än tredubblats sedan år 2000 och omfattar idag cirka 3 600 hektar.

År 2020 skapades Sustainable Wines of Great Britain, Storbritanniens första organisation för att driva hållbar druvodling och vinframställning. Gusbourne Estate, en av Englands främsta högkvalitativa producenter som vi har äran att representera, är en av huvudgrundarna.

Producenter från England

Här kan du läsa om våra engelska producenter, och se vilka produkter som vi erbjuder från dem.
Våra viner från England på Systembolaget