In English

Tenjaku

TENJAKU

Tenjaku härstammar från staden Fuefuki som ligger i den östra delen av Kofu i Yamanashi. Området är framför allt känt för att vara Japans största persiko- och druvproducerande region och bjuder på sagolik natur. Landskapet är omgivet av Chichibubergen i norr och Misaka-området i söder. Härifrån har den japanska lärkan sin hemvist, varför tecknet för just lärka får pryda Tenjakus etiketter. Lärkans rena och finstämda sång är nämligen målbild för Tenjakus sensoriska karaktär.

Vatten och dess kvalitet är ovärderligt vid whiskyproduktion. Fuefuki får sitt fantastiska vatten från Misakabergen; 250 meter under marken sipprar rent underjordiskt vatten som filtreras genom porös vulkanisk sten. Förutsättningarna kunde med andra ord inte vara bättre för utspädning av finstämd blended whisky. Mineralinnehållet i vattnet ger whiskyn en elegant och välbalanserad smak.

Tenjakus Master Blender Kenji Watanabe har gjort sig ett namn som en av de stora japanska whisky- och vinmakarna. Han har jobbat i mer än 30 år, med ett oförtröttligt fokus på kvalitet och en övertygelse om att hantverk måste få ta tid.

Våra drycker från Tenjaku på Systembolaget