In English
Mylla 2018
  • Art.nr: 94501
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 401 kr
  • Alk.halt: 12,5 %

Vingården i Klagshamn Mylla 2018 – Unik lansering i Tillfälligt Sortiment

Vingården i Klagshamn Mylla 2018 är ett enastående mousserande rosévin, producerat enligt den traditionella metoden. Det är ett torrt, friskt och komplext vin så elegant att det gör sig utmärkt att skåla in det nya året med. Du hittar det svenska bubblet i Systembolagets tillfälliga sortiment från 24 november. Endast 600 buteljer.

Passar till

Dish icon

Aperitif

Dish icon

Buffé

Dish icon

Fågel

Vingården i Klagshamn Mylla 2018 – enastående torrt, friskt och komplext vin

Det äkta paret Murre Soufrakis och Anna-Lena Jörgensen planterade då sina första vinrankor på vad som skulle bli grunden till Vingården i Klagshamn. Idag är de pionjärer och förgrundsgestalter inom svensk vinnäring. De odlar småskaligt med en ekologisk filosofi på en gård som succesivt ökat från 0,5 hektar till dagens 1,5 hektar. Odlingen utgörs till största del av druvan solaris som lämpar sig ytterst bra för de svenska förhållandena. Av denna druva skapar de varje år en serie viner som hyllas långt utanför våra landsgränser.

Klagshamn odlar också druvan rondo, som även denna lämpar sig för vårt svenska klimat. Av rondo produceras varje år ett rosévin och 2018 bestämde man sig för att även börja producera ett mousserande vin på druvan. Idag fem år senare lanseras resultatet av detta som fått namnet Mylla, efter gårdens älskade hund.

Mylla är gjort enligt den traditionella metoden, vilket innebär att den andra jäsningen sker i flaskan. Druvorna är manuellt plockade utifrån filosofin att stoppar man en druva i skördehinken så måste man vara beredd att stoppa den i munnen. Vinet har sedan legat i fyra år på sin jästfällning efter den andra jäsningen på flaskan.

Resultatet är ett enastående torrt, friskt och komplext vin med elegant mousse och toner av smultron, hallon och blodapelsin, avrundat med en tydlig brödighet i ett långt avslut. Det är ett fantastiskt vin att skåla in det nya året med, men även ett härligt matvin till fisk och fågel.

Vingården i Klagshamn är pionjärer och förgrundsgestalter inom svensk vinnäring. De odlar småskaligt med en ekologisk filosofi på en gård som succesivt ökat från 0,5 hektar till dagens 1,5 hektar. Mylla är gjort enligt den traditionella metoden, vilket innebär att den andra jäsningen sker i flaskan. Druvorna är manuellt plockade utifrån filosofin att stoppar man en druva i skördehinken så måste man vara beredd att stoppa den i munnen.
Göran Klintberg

Göran Klintberg

Brand manager på Spring Wine & Spirits

  • Doft
  • Aromatisk med toner av smultron och hallon.
  • Smak
  • Elegant mousse med toner av smultron, hallon och blodapelsin.
  • Avslut
  • Tydlig brödighet i ett långt avslut.

Vingården i Klagshamn

Historien om Vingården i Klagshamn tar sin början redan i slutet på 90-talet. Ägarna Lena Jörgensen och Murat ’Murre’ Sofrakis’s vinintresse gav dem tankar på att flytta utomlands för att starta en vingård, men i stället öppnades möjligheten att starta en vingård hemmavid när Sverige officiellt blev ett vinland 1999.

Läs mer om Vingården i Klagshamn Link icon