In English

Trapiche Pure Rosé – malbec i sin renaste form

När sommaren är som allra bäst lanseras Trapiche Pure Rosé 2021 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Den 8 juli släpps 4000 flaskor av rosévinet som är gjort på 100 procent malbec. Med Pure vill Trapiche lyfta fram druvans rena och skinande frukt. Resultatet är en intensiv, torr och frisk smak av färska hallon, smultron, blodapelsin och färska örter.

Klicka här för att köpa

Nr 93539 | 120 kr | 12,5% vol. | 750 ml

Trapiches chefsvinmakare Daniel Pi har ett uttalat mål: att göra världens bästa malbecviner. Druvan malbec har onekligen satt Argentina på vinkartan, men det handlar oftast om kraftfulla rödviner som lämpar sig till saftiga biffar. Med serien Pure ville Trapiche istället lyfta fram druvans rena och skinande frukt. Det ofatade rödvinet Pure Malbec fick snabbt ett syskon i Pure Rosé. Det här fruktdrivna rosévinet på 100 procent malbec passar utmärkt som sällskapsvin, men har även kraft nog att ta sig an grillad fisk, kyckling och grönsaker i vårsolen.  Den 8 juli lanseras 4000 flaskor i Systembolagets tillfälliga sortiment.

Druvorna har växt i vingården Los Árboles i Valle de Uco i Mendoza, som ligger 870 – 1330 meter över havet med alluvial jordmån. Skörden skedde för hand tidigt på morgonen i mars 2021. Druvorna avstjälkades och kylmacererades i sex timmar vid 10 grader. Jäsningen av självavrunnen och lätt pressad must skedde vid 16 grader med hjälp av utvald jäst, i cirka 14 dagar. Vinet genomgick ingen malolaktisk jäsning, men klarades och filtrerades innan buteljering.

TRAPICHE

Trapiche grundades år 1883 av Don Tiburcio Benegas i den argentinska provinsen Mendoza. I början av 1900-talet stötte argentinska vinproducenter på tuff konkurrens från importviner, vilket ledde till att flera argentinska vinexperter åkte till Europa för att fördjupa sin kunskap. En av dem var Tiburcios son Pedro. De lärdomar han tog med sig hem till Mendoza lyfte Trapiche till positionen som en av de ledande producenterna i Argentina, vilken de har kvar än idag. Vingårdarna omfattar idag drygt 1 500 hektar och ligger i olika lägen i Maipú, Luján de Cuyo, Santa Rosa och San Martín.

Fler viner från Trapiche