In English
Prima Festa
  • Art.nr: 2378
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 99 kr + 1 kr pant
  • Alk.halt: 13,5 %

Prima Festa Nerello Mascalese

Prima Festa Nerello Mascalese från Sicilien har inbjudande toner av röda bär och färska örter. Vinet är gjort på ekologiskt odlade nerello mascalesedruvor, är Equalitas-certifierat och buteljerat i en klimatsmart PET-flaska. Perfekt till chark, lättare kötträtter, lagrad ost eller på egen hand. Finns i Systembolagets fasta sortimentet.

Passar till

Dish icon

Fläsk

Dish icon

Lamm

Dish icon

Nöt

Dish icon

Ost

Prima Festa Nerello Mascalese – nyansrikt rött vin från Sicilien

Prima Festa Nerello Mascalese från Sicilien är ett hållbart vin som är både ekologiskt och Equalitas-certifierat.

Nerello Mascalese är en distinkt och uppskattad druvsort som har sina rötter på den soliga ön Sicilien, men trivs särskilt bra i det unika mikroklimatet som präglar regionen runt vulkanen Etna. Druvans karakteristiska egenskaper inkluderar en komplex smakprofil med toner av röda bär, körsbär, kryddor och en subtil mineralitet.

Vinets doft är inbjudande med toner av röda bär, jordgubbar färska örter. Smaken är bärig med inlindade, sammetslena tanniner och balanserad syra.

Servera svalt till grillat lamm, chark, pulled pork, lagrad ost eller en lättare stek. Gör sig även utmärkt på egen hand.

Nerello Mascalese är en distinkt och uppskattad druvsort som har sina rötter på den soliga ön Sicilien. Denna druva trivs särskilt bra i det unika mikroklimatet som präglar regionen runt vulkanen Etna. Druvans karakteristiska egenskaper inkluderar en komplex smakprofil med toner av röda bär, körsbär, kryddor och en subtil mineralitet.
asa_rosvall

Åsa Rosvall

Senior Brand Manager & Sourcing Manager på Spring Wine & Spirits

  • Doft
  • Med toner av röda bär, jordgubbar färska örter.
  • Smak
  • Bärig med inlindade, sammetslena tanniner och balanserad syra.
  • Avslut
  • Bra balans mellan frukt och mjuka tanniner med ett mycket angenämt avslut.

Prima Festa är en hyllning till Siciliens rika ursprung. Denna fascinerande region döljer oändliga skatter i varje vrå. Med sina hisnande landskap, förtrollande städer och en mat- och vinkultur som är oöverträffad, har Sicilien blivit en av de mest älskade destinationerna för turister från hela världen.

Piccini

Familjen Piccini är verksamma i hjärtat av Chianti. Deras anrika historia tog sin början redan 1882 när Angiolo Piccini började framställa vin med endast 7 hektar till sitt förfogande. Idag drivs vinhuset av 4e generationen genom syskonen Mario och Martina Piccini, som nu förfogar över 400 hektar fördelade på 4 egendomar runt om i Toscana.​ De äger även vingårdar på Sicilien.

Läs mer om Piccini Link icon