Prima Festa Nerello Mascalese Organic PET 2021 är ett nyanserat rött vin från Sicilien i en klimatsmart PET-flaska. Det är ett hållbart vin som är både ekologiskt och Equalitas certifierat, gjort på den trendiga druvan Nerello Mascalese. Vinet har inbjudande toner av röda bär och färska örter. Perfekt till lamm, chark, lagrad ost eller på egen hand. Finns i Systembolagets fasta sortimentet.
Fläsk
Lamm
Nöt
Ost
Prima Festa Nerello Mascalese Organic PET 2021 är ett hållbart vin som är både ekologiskt och Equalitas certifierat, gjort på den trendiga druvan Nerello Mascalese, med IGT Terre Siciliane.
Nerello Mascalese är en distinkt och uppskattad druvsort som har sina rötter på den soliga ön Sicilien. Denna druva trivs särskilt bra i det unika mikroklimatet som präglar regionen runt vulkanen Etna. Druvans karakteristiska egenskaper inkluderar en komplex smakprofil med toner av röda bär, körsbär, kryddor och en subtil mineralitet, som tydligt speglar sitt ursprung. Nerello Mascalese har blivit alltmer populär tack vare sina eleganta och sofistikerade viner.
Prima Festa är en hyllning till Siciliens rika ursprung. Denna fascinerande region döljer oändliga skatter i varje vrå. Med sina hisnande landskap, förtrollande städer och en mat- och vinkultur som är oöverträffad, har Sicilien blivit en av de mest älskade destinationerna för turister från hela världen.
Vinets doft är inbjudande med toner av röda bär, jordgubbar färska örter. Smaken är bärig med inlindade, sammetslena tanniner och balanserad syra.
Servera svalt till grillat lamm, chark, pulled pork, lagrad ost eller en lättare stek. Gör sig även utmärkt på egen hand.
Nerello Mascalese är en distinkt och uppskattad druvsort som har sina rötter på den soliga ön Sicilien. Denna druva trivs särskilt bra i det unika mikroklimatet som präglar regionen runt vulkanen Etna. Druvans karakteristiska egenskaper inkluderar en komplex smakprofil med toner av röda bär, körsbär, kryddor och en subtil mineralitet.
Senior Brand Manager & Sourcing Manager på Spring Wine & Spirits
Om producenten
Familjen Piccini är verksamma i hjärtat av Chianti. Deras anrika historia tog sin början redan 1882 när Angiolo Piccini började framställa vin med endast 7 hektar till sitt förfogande. Idag drivs vinhuset av 4e generationen genom syskonen Mario och Martina Piccini, som nu förfogar över 400 hektar fördelade på 4 egendomar runt om i Toscana. De äger även vingårdar på Sicilien.
Läs mer om Piccini