In English
  • Art.nr: 85072
  • Volym: 700 ml
  • Pris: 899 kr
  • Alk.halt: 48,2 % vol.

Planteray Vintage Belize 2008

Nu lanseras en begränsad upplaga av Planteray Vintage Belize 2008 från exklusiva Terravera collection. Serien bjuder på en jorden runtresa där olika terroir utforskas för att se vad som gör varje romland unikt och det är nu dags för Belizes tropiker. Planteray Vintage Belize 2008 är den första som lanseras i Sverige under Plantations nya namn Planteray och den har givetvis genomgått den berömda dubbellagringen. Endast 369 flaskor släpps i Systembolagets beställningssortiment.

Passar till

Dish icon

Aperitif

Dish icon

Avec

Terravera collection – exklusiv terroirserie

Terravera betyder ”den sanna jorden” och det är precis det som master blender Alexandre Gabriel vill fånga med den här serien: olika romländers särskilda terroir och sanna förutsättningar. I Terravera Collection vill han visa upp mångfalden, kulturen och de genuina hantverksmetoderna som kännetecknar rom i respektive land. I Terravera-serien ingår sex exceptionella och exklusiva romsorter i utvalda årgångar och det är nu dags för Planteray Vintage Belize 2008 som nu släpps i begränsad upplaga i Systembolagets beställningssortiment. För denna unika engångsrelease åkte Planteray Rums grundare och master blender Alexandre Gabriel den berömda resrutten till Travellers Distillery i Belize. Där valdes 19 fat ut för Planteray Vintage Belize 2008.

Planteray Vintage Belize 2008

Planteray Vintage Belize 2008 är destillerad i multikolonnpanna i Travellers Liquors Limited Distillery i Belize City i hjärtat av Centralamerika. Efter destillering lagrades Planteray Vintage Belize 2008 först i 13 år på gamla bourbonfat i Belizes tropiska klimat. Rommen fick sedan färdas på en lång resa till havs för att komma till Javrezac i sydvästra Frankrike, där den lagrades ytterligare i två år på gamla franska ekfat som tidigare huserat Ferrands berömda cognac. Resultatet är en oerhört komplex Belize-rom som släpps i en mycket begränsad engångsupplaga.

Varje sipp av Planteray Vintage Belize 2008 bjuder på ett tropiskt paradis. Den öppnar upp med djupa, intensiva och kryddiga bourbontoner av kanel, vanilj, nejlika, rostade mandlar, läder, kokos, honung och banan. I smaken finns även citrus, päron, smörkola, kakao, peppar, kryddnejlika, lakrits, tobak, torkad frukt och kaffe. Eftersmaken är oerhört lång och bjuder på inslag av torkad frukt, körsbär, vanilj, kaffebönor och färska örter.

Planteray har givetvis även tagit fram en skräddarsydd etikett för denna speciella engångsupplaga. Planteray Vintage Belize pryds av de gamla Mayaruinerna och är tänkt som en inbjudan för att vilja upptäcka de berömda lämningarna som är inbäddade i Belizes djupa djungler.

Planteray Rum

Planteray Vintage Belize 2008 är även den första rommen som släpps under det nya namnet Planteray. Det anrika varumärket har nämligen genomgått en namnevolution och Plantation Rum har nu blivit Planteray Rum. Syftet är att återspegla varumärkets värderingar, engagemanget för kvalitet och passion gentemot alla romälskare världen över. Namnet Planteray belyser varumärkets identitet och innehåller även de centrala symbolerna som har prytt flaskorna i över 25 år. Namnet hedrar råvaran – Plant –sockerröret, den växt som ligger bakom den fantastiska rommen, och solens strålar – Ray –, som är nödvändiga för allt liv på jorden.

Planteray Vintage Belize 2008 lagrades först i 13 år på gamla bourbonfat i Belizes tropiska klimat och fick sedan färdas på en lång resa till havs för att komma till Javrezac i sydvästra Frankrike. Där lagrades den i ytterligare två år på gamla franska ekfat som tidigare huserat Ferrands berömda cognac. Resultatet är en oerhört komplex Belize-rom som släpps i en mycket begränsad engångsupplaga.

Hugo Simberg

Produktchef på Spring Wine & Spirits

Planteray Rum

Planteray Rum är resultatet av ett nära samarbete mellan den franska Maison Ferrand och de bästa romproducenterna i Karibien samt Syd- och Centralamerika, som noggrant väljer ut rom från respektive destilleri. Rommen mognadslagras i produktionsregionen och skeppas sedan över till Frankrike för den slutliga förädlingen. Hantverksarbetet och den särskilda dubbellagringen har gett Plantation och ägaren Alexandre Gabriel en oerhört aktad ställning i dryckesvärlden och de är idag närmast kultförklarade.

Läs mer om Planteray Rum Link icon