In English
  • Art.nr: 85072
  • Volym: 700 ml st
  • Pris: 899 kr
  • Alk.halt: 48,7 % vol.

Plantation Vintage Barbados 2007

Plantation Vintage Barbados 2007 är sist ut i Plantations exklusiva Terravera collection, som bjuder på en jorden runtresa där olika terroir utforskas för att se vad som gör varje romland unikt. Serien avslutar på topp med denna spektakulära rom från Barbados, rommens stolta och älskade ursprungsland. Plantation Vintage Barbados 2007 finns tillgänglig i begränsad upplaga i Systembolagets beställningssortiment.

Passar till

Dish icon

Aperitif

Dish icon

Avec

Plantation Vintage Barbados 2007 – sist ut i exklusiva serien Terravera collection

Terravera betyder ”den sanna jorden” och det är precis det som master blender Alexandre Gabriel vill fånga med den här serien: olika romländers terroir och sanna förutsättningar. I Terravera Collection vill han visa upp mångfalden, kulturen och de genuina hantverksmetoderna som kännetecknar rom i respektive land. I Terravera-serien ingår sex exceptionella och exklusiva romsorter och Plantation Vintage Barbados Vintage 2007 är sist ut när den nu släpps i Systembolagets beställningssortiment. Serien avslutas med andra ord på topp: här bjuds på den på en buteljering från rommens stolta ursprungsland Barbados. Ön är känd för rom med komplex karaktär av torkad frukt och söta kryddor. Plantation Vintage barbados 2007 är utvald av Alexandre Gabriel, Andrew Hassell (managing director och romhistoriker) samt Don Benn (master distiller på West Indies Rum Distillery) och är producerad i limiterad upplaga. Den är destillerad i både kolonnpanna och pot still och har givetvis dubbellagrats, i sann Plantationanda.

Plantation Vintage Barbados 2007
Plantation Vintage 2007 Barbados 2007 är mycket komplex rom med doft av kanel, muskot, rostad mandel, flamberade bananer och subtila undertoner av blommor och kaprifol. Smaken bjuder på öns ursprungstypiska toner av kokos, vanilj, citrus, vaniljkräm, anis, crème brûlée och hasselnöt. Lång och raffinerad avslutning med lager av kokos, kryddor, honung, anis, vanilj och hasselnöt.

Det känns givet att sista släppet i denna terroirfokuserade serie avslutar med en rom från Barbados, ursprungslandet för denna fantastiska spritsort.

Hugo Simberg

Brand manager på Spring Wine & Spirits

Plantation Rum

Plantation Rum är resultatet av ett nära samarbete mellan den franska Maison Ferrand och de bästa romproducenterna i Karibien samt Syd- och Centralamerika, som noggrant väljer ut rom från respektive destilleri. Rommen mognadslagras i produktionsregionen och skeppas sedan över till Frankrike för den slutliga förädlingen. Hantverksarbetet och den särskilda dubbellagringen har gett Plantation och ägaren Alexandre Gabriel en oerhört aktad ställning i dryckesvärlden och de är idag närmast kultförklarade.

Läs mer om Plantation Rum Link icon